Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
öncelikle cevaplar için teşekkür ederim ancak dediğiniz gibi yapınca ekli resimdeki gibi temel ankrajıda eğiliyor. Ben sadece kolonun eğilmesini istiyorum.
Sayın NYILMAZ anladığım kadarı ile önce kısa bir eleman üzerine eğik kolon tanımlamışsınız, benim istediğim ekteki resimdeki gibi, anjraj plakları dahil eğime uyum sağlaması. Ancak sizin önerinizde çok güzel ve mantıklı teşekkür ederim.
İstediğiniz eğik kolon ile ilgili ankraj detaylarının doğru oluşturulmasını programda gerçekleştiremiyoruz. Nyılmaz' a önerisinden dolayı teşekkür ederiz. Kolon ayağının eğik kolonlara en son görselde gönderdiğiniz gibi uyumlu olması ile ilgili gereken çalışma için bildiriminiz notlarımız arasındadır. Geçici çözüm olarak kısa düz kolon üzerine eğik kolon kullanmanız gerekmektedir şimdilik.
Eğik kolon ayağı için programda bir birleşim mevcut değildir. 10-20 cm boyunda temele bağlanacak kısım için düz bir kolon girip iki kolonu kaynaklı birleşim ile bağlayıp, kolon-temel birleşimi ile de düz kolonu betonarmeye bağlayabilirsiniz.