V11'i Online Satın Alın

eğik döşeme - rampa

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan gunner
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

gunner

Üye
iyi günler. en alt bodrum katı otopark olarak kullanılacak. mimariye uygun bir rampa çizdim. yalnız döşeme kalınlığı ile ilgili bir sıkıntım var. raporlar, döşeme kalınlığının en az 77 cm olması gerektiğini söylüyor, ts500'deki şartın sağlanması için. fakat bu kalınlık çok fazla. gerçi döşeme açıklıkları da az değil. alternatif bir fikri olan, bu konuda yardımcı olabilecek arkadaşlar olursa çok sevineceğim.

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Sn gunner
Önerilerim.
-- Ben pratik çözümlerden yanayım. Bunun için rampanın altını stabilize doldurun üzerine ister donatılı ister donatısız beton atın, böylece eğik döşemeden kurtulursunuz,hesaba katmazsınız,
-- Kirişlerin ve kolonların donatılarını sabitlemeden hesap yaptırın,
-- radye döşeme üzerinde hareketli yükü artırın, (otopark ve stabilize dolgu olduğu için)
-- temiz açıklığı yaklaşık 9.00 m olan kirişlerde 60 yükseklik az 1/10 oranına yakın olursa daha iyi olur.
-- Genelde pilye kullanılmıyor, pilyesiz çözüm yapabilirsiniz.
-- radye döşeme kalınlığını azaltarak hesap yapıp bir deneyin, ekonomik sonuçlar alabilirsiniz.

Kolay gelsin
Ünver ÖZCAN

Dediğiniz gibi stabilize malzeme ile dolgu yapmak en doğrusu görünüyor. İlginiz ve vermiş olduğunuz tavsiyeler için çok teşekkür ettim Ünver Bey.

Geri