V11'i Online Satın Alın

Eğik Döşeme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan analiz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

analiz

Yeni Üye
Merhaba projesini yapmaya çalıştığım bir binanın eğik döşeme olan kısmını ekliyorum. Sıkıntı yaşadığım noktalar:

1- Eğik döşeme elemanlarına TS500 kalınlık şartı sağlamıyor uyarısı veriyor.
2- +4.00 kotunda eğik döşemeleri tanımlıyorum. Eğik döşeme tanımladığım zaman döşemelerin alt kenarının 0.00 kotundan başlaması gerek. Ancak alt uçta kiriş tanımladığım zaman bu kiriş görünüşte 0.00 kotuna indiği halde 0.00 kotundaki döşemeyi ayırmıyor. Ayrıca kot hatası uyarısı veriyor. Çizim çıktılarında 0.00 kotundaki döşeme tek döşeme olarak donatılandırılıyor.
3- 2. maddedeki durumu aşmak için alt ucu döşeme kenarı ile çizip, 0.00 kotuna denk gelen alt uç için 0.00 kotunda ters kiriş tanımlayıp (örneğin 0.00 kotu K22 kirişi) eğik döşemeye mesnet olmasını sağlamak istedim. Ancak bu seferde döşeme +4.00 kotunda çizildiği için eğik kısmın denk geldiği 0.00 kotundaki kirişi (K22) kendine mesnet almıyor. Yani K22 kirişini hem 0.00 kotundaki hemde +4.00 kotundaki D28 döşemesine mesnet olmasını istiyorum.

Benim yapmaya çalıştığım tümden yanlışta olabilir, doğrusu için fikir verebileceklerden yardım rica ediyorum.

herkese iyi çalışmalar dilerim.

Ekli dosyalar

Sn analiz

ÖNERİM:
--Döşemeleri üst kata bağlamışsınız. Eğik döşeme ve kirişleri silip bir alt kattan bağlayın
--Kolonlarda kotları: alt kat ve üst katta düzeltin
--Eğik döşeme olan yerlerin bir tarafı düzeltilmiştir.

Kolay gelsin
Ünver ÖZCAN

EK: KALIP PLANI
EK: EGIK DÖS DUZELTILIS

Ekli dosyalar

Ünver bey cevap için çok teşekkür ederim. Zaman ayırıp cevap verdiniz. Verdiğiniz cevap ışık oldu bana. Söylediğiniz gibi tasarlayınca hatalar kalktı.

Ama şimdide kolon ve perde kotlarına takıldım. Özellikler ilk kattaki perdede kot=300 cm alıp üstündekinde üst kot =300 cm alınca kot sorunu çözülüyor ancak bu seferde program ilk katın yüksekliğini 500 cm alıyor bizde 300 cm ekleyince eleman yükseklikleri 800 cm yi buluyor doğal olarak programda bu elemanlara 900 cm yi bulan tek boy donatı atıyor. Uygulama bu zor olacağı için her katta kolon-perdeleri bulunduğu katın kotuna göre ayarlasak olmazmı? Çünkü uygulamada kimse kolon perdeye tek boy 900 cm atamaz herhalde yada atmak istemez.

biraz karışık oldu gibi ama umarım anlatabildim.

saygılar.

Sn analiz

Olur.
Kolon boyları hesap için geçerli.
Beton dökümü kat kat yapılacağı için problem teşkil etmez.

Ünver ÖZCAN

Syn Ünver, birşey daha sormak istiyorum, kalıp planı çizimlerini aldığımızda aynı kottaki düz ve eğik döşemenin donatılarını nasıl ayıracağız. Ben çizim alırken kalıp planı ileri ayarlar menüsünden eleman seçerek yapıyorum. Bu doğrumu ama bilmiyorum. Dalgınlıkla seçmediğim bir eleman olursa sıkıntı olabilir endişesindeyim. Bunun daha kesin bir yolu varmı ?

saygılar.

Sn analiz
Kalıp planını çizip;
--düz olan döşeme ve kirişleri bir kalıp planı olarak vermek.(eğik kiriş ve döşemeleri silmek.)
--eğik olan döşeme ve kirişleri bir kalıp planı olarak ayrıca vermek.(düz olan kiriş ve döşemeleri silmek.)
çözüm olabilir. (Çok az projede üst üste gelen döşemeler olur.)

Ben üst üste gelen döşemelerde ayrı ayrı kalıp planı kotları ile belirterek bu şekilde verdim.

Ünver ÖZCAN

merhaba daha önce Syn Ünver 'in yardımı ile sistemimi oluşturabildim. Ancak geometri kontrolünde aynı özellikle başka elemanlar olmasına rağmen 2 kirişe kot hatası bir döşemeye kalınlık hatası veriyor. bir türlü düzeltemedim. Plana göre alt kısımlardaki eğik döşemelerin altına düz döşeme için kiriş tanımlayabilmişken üst kısımlarda eğimli döşemeyi de yapabilmişken üstte düz döşemeler için kiriş tanımlayamıyorum. örneğin 0,00 otunda 2 aksı üstünde B-D aksları arasına kiriş tanımlanamıyor.

Yardımlarınızı rica ediyorum. iyi çalışmalar dilerim

dosya 4 mb sınırını aştığı için gönderemiyorum, buradan forum yöneticilerine rica sınırı yükseltsinler,

Geri