V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Eğik döşeme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ramazan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
idecad 7 de kolaylıkla çizebildiğim eğik betonarme döşemeyi 8 de çizemiyorum. demo versiyonu olduğu için mi yoksa başka bir yöntemi mi var. 3 adet kolon 3 metre yuksekliğinde karşısındaki diğer 3 kolon ise 4 metre yüksekliğinde kolon ve kirişleri çizdim ancak döşeme oluşturamadım. yardımcı olabilir misiniz?

Re: idecad 8(sonsürüm) eğik döşeme

Kolon, kiriş ve döşemeyi düz olarak modelledikten sonra, döşeme yardımcı toolbarında bulunan "Objelere eğim ver" komutuyla eğimli hale getirebilirsiniz.
İyi çalışmalar

Re: ideCAD 8 (son sürüm) eğik döşeme

dediğinizi yaptım ancak bu sefer de istediğim kotu yakalayamadım. kullanışsız olmuş. bunu yeni sürümlerde güncelleseler güzel olur.

hepsini aynı kotta oluştur sonra hepsini seç eğim ver o zaman oluyor şimdi denedim

"Objelere eğim ver komutu" seçtiğiniz referans noktalarına göre eleman kotlarını otomatik düzenler.

İsterseniz daha sonra eleman kotlarını obje ayarlarından istediğiniz gibi düzenleyebilirsiniz.

yapmış olduğum sanayi yapısında eğik döşemelerde iki yön arasında eşit olmalarına rağmen kot farkları oluşmaktadır.

Ekli dosyalar

yalcindemirkan":3kwkpabm' Alıntı:
yapmış olduğum sanayi yapısında eğik döşemelerde iki yön arasında eşit olmalarına rağmen kot farkları oluşmaktadır.
Merhaba,
Döşemelere eğim verilirken referans hattın başlangıç ve bitiş noktaları eğimin aynı olmasını sağlayacak şekilde verilmemiş olabilir. Ekteki projede eğimler her iki yönde aynı olacak şekilde düzenlenmiştir.
İyi çalışmalar

Ekli dosyalar

• abc_gry.cde
    abc_gry.cde
    224.2 KB · Görüntüleme: 677
  • eğimli.PNG
    eğimli.PNG
    56.2 KB · Görüntüleme: 4,206
Geri