V11.13 kullanıma sunulmuştur.

Eğik kolon

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan sahip11
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

sahip11

Yeni Üye
mimar projeyi değiştirmiyor, müteahhit odanın içinde kiriş istemiyor,durum bu bodrum katta eğik kolon. vakti olanlar değerlendire bilirmi acaba.bu durum 60.000 nüfuslu bi yerde ilk defa olacak
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Re: EĞİK KOLON

Bağlı olduğunuz belediyenin eğik kolona müsade etmeyebilir. Farklı bir çözüm önerisi olarak katın tamamı yada sadece görünmesini istemediğiniz kirişlerin olduğu bölgeleri asmolen döşeme yapabilirsiniz. Mimari projeyi görmek gerekir ama dediğim yöntemle çok rahat bu sıkıntıyı aşabilirsiniz gibi geliyor bana.

Re: EĞİK KOLON

Eğik kolon elbette bir çözümdür. Ama böyle bir bina için gerekli bir çözüm olduğunu düşünmüyorum. Bence mimar "ben projeyi böyle çizdim ne yaparsan yap" tavrından vazgeçmelidir. Mimar kendi çözümünü sunmalı ve savunabilmelidir. Mevcut tasarımını değiştirip farklı bir yerleşim seçebilir. Bir arsaya ait tek bir mimari yerleşim planı olur diye bir kayıt yoktur. Her zaman şunu savunmuşumdur; Mimarlar kardeşlerimiz çizdikleri projenin taşıyıcı sistemini asgari ölçüde tasarlamak durumundadır. Eğer bu öngörüyü yapmadılarsa bina üzerinde her türlü tasarrufu mühendise bırakmış ve sonuçlarına da katlanmış olmaları anlamı çıkar.
Ben sizin yerinizde olsam böyle bir bina için asla bu şekilde bir statik tasarıma seçmem. Kolay gelsin, sevgilerimle....

Geri