V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

Egrisel elemanlar

insmuh_gk

Etkin Üye
1-Yay şeklinde oluşturduğumuz kirişler sonlu elemanlara bölündükten sonra, detay çizimleri hala parça parça çizilmekte, çizimlerde donatıların yekpare olmasını istiyorum,
2- Tonoz elemanını, kemer şeklinde düşünüp, (düşeyde eğik kiriş olarak) modellediğimizde sisteme enteğre olarak analizini yapmak mümkün olabiilir mi?
3- Aynı şekilde, kubbeyi de kenarlarından egri kirişlerlere mesnetleyip, sistem dahilinde çözüm olabilir mi?
4- Kubbeden bir kısımını keserek, bu kesik parçayı müstakil modellemek mümkün olabilir mi?

G.KÖSE
 
Güray Bey merhaba,

1- Şu anda mevcut 6.0011'de bu elemanların tek parça veri girişleri yapıldı. Komut seçip girilebiliyor. Sizdeki programda bakabilirsiniz. Detaylandırma istediğiniz şekilde tek parça halinde ileriki versiyonlarda yapılacak.



2-Şu anda tonoz elemanı kullanılarak düşeyde eğik kiriş çözmek olasıdır. İleride kubbe, tonoz ve merdiven sistemlerini de projeye entegre halinde çözme olanağını getireceğiz.

3-Parça kubbe data girişini şu anda programda yapmak olası. Kubbe, tonoz ve merdiven sistemlerini programa entegre haline getirdiğimizde dediğiniz mümkün olacak.



Mevcut versiyonda bu sistemlerin analizini ve betonarmesini yapabilirsiniz. Kubbe ve tonoz elemanlarının kolona oturan kenarlarında tutulma durumlarını belirtebilirsiniz. 3 boyutlu sistemde herhangi bir düğüm noktasında yük, kütle ve moment tanımlayabilme imkanınını kullarak bu elemanların yüklerini kolonlara aktarabilirsiniz.

iyi çalışmalar
Hakan Şahin
ideYAPI
 
Merhaba;
egrisel kirişlerde ilkel obje kullanılarak olusturulmus kirişin, açılımlarında V5 teki gibi kac parca denmişse o kadar parcanın detay cizimlerini vermekte...
İlkel objeden değil de eğrisel kiris sekmesinden cizdigimiz kirişin detayını alamamaktayım. Ayrıca bu kirişi, Betonarme/Kiriş diyalogunda da gorememekteyim...
Biz mi dogru giris yapamadık yoksa programda hala bu konuda suregelen bir calısma mı var?
tesekkürler...
 
Sn Mirza;
Eğrisel elemanlar konusunda sizin de tahmin ettiğiniz gibi devam eden bir çalışma var. Şu an sadece analiz sistemine dahil ediliyor ve uç kuvvetleri 3b çerçeveden okunabiliyor, çizimini ve betonarmesini en kısa zamanda dahil edeceğiz.
 
Sn. Admin,
bu konularda bir calısma icerisinde oldugunuzu biliyordum ancak, bu calısmanın cizimler uzerine yapıldıgını biliyordum. 6 versiyonunu henuz temin edebildim ve orada Betonarme/Kiris diyalogunda goremeyince yazma geregi hissettim.
alakanız icin teşekkurler...
calısmalarınızda basarılar...
 
Geri
Üst