V11'i Online Satın Alın

Ek Dışmerkezlik Arttırımı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Erhan M.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Erhan M.

Kıdemli Üye
Merhaba herkese,

Bir kaç gündür kafamı kurcalayan bir konuyu değerli meslektaşlarıma sormak istiyorum.

DBYBHY 2007 Eşdeğer Deprem Yükü Yöntemi başlığı altında, burulma düzensizliği katsayısı nbi=1,2 den büyük olduğunda (nbi/1,2)^2 ile ek dış merkezlik değeri olan 0,05 değerini arttırmamız belirtiliyor. Bunu Mod Birleştirme Yöntemi'nde de yapmamız gerekiyor mu? Ben şimdiye kadar yapıyordum ama sanki gerek yokmuş gibi bir izlenime kapıldım.

Merhaba,

Mod birleştirme yönteminde de Ek Dışmerkezlik Arttırımı uygulanmalıdır.

İyi çalışmalar...
KEMAL YALVAÇ

Merhaba Kemal Bey,

Dediğim gibi şimdiye kadar ben de hep arttırım hesabına baktım ama Mod Birleşitmre Yöntemi'nde birden fazla modun dikkate alınması ve bunların içinde burulma modlarının olması sebebiyle sanki ek dışmerkezlik arttırımına ihtiyaç yok diye düşünüyorum.

Merhaba,

%5 ek dışmerkezlik her iki yöntemde de uygulanıyor. nbi=1,2 den büyük olduğunda (nbi/1,2)^2 ile ek dış merkezlik değeri olan 0,05 değerinin arttırılması sadece eşdeğer deprem yükü yönteminde olan bir yaptırım... Yönetmelikte mod birleştirme yönteminde uygulanacaktır yazmıyor. Dolayısıyla uygulanması gerekmiyor.

HakanŞahin":16uyv303' Alıntı:
Merhaba,

%5 ek dışmerkezlik her iki yöntemde de uygulanıyor. nbi=1,2 den büyük olduğunda (nbi/1,2)^2 ile ek dış merkezlik değeri olan 0,05 değerinin arttırılması sadece eşdeğer deprem yükü yönteminde olan bir yaptırım... Yönetmelikte mod birleştirme yönteminde uygulanacaktır yazmıyor. Dolayısıyla uygulanması gerekmiyor.

Teşekkürler...

Geri