V11'i Online Satın Alın

Eksiklerim olup olmadığına bakıp nelerde düzeltme yapmalıyım

statikçim

Etkin Üye
MERHABALAR
7-8 AY ÖNCE İDECAD ÜZERİNDE AĞIRLIKLI OLARAK ÇALIŞMAYA BAŞLADIM VE ŞUANA KADARKİ TÜM TECRÜBEMİ GEREK EĞİTİM VİDEOLARI GEREKSE BU FORUMDAKİ KİŞİLERDEN ELDE ETTİM. ŞİMDİ HESAP VE KONTROLLÜĞÜNÜ BENİM YAPACAĞIM KÜÇÜK VE GÜZEL BİR PROJEM OLDU.
LEVENT BEY YADA BENİ GÖREN DİĞER YETKİLİLER: EKTE ÇÖZDÜĞÜM STATİK PROJE VE BU PROJENİN MİMARİSİ MEVCUTTUR, HENÜZ BURDA ANALİZ YAPMADIM
ÖNCELİKLE BU BENİM UYGULANACAK İLK PROJEM OLACAĞI İÇİN ÇOK TİTİZLİK GERKİYOR BENİM AÇIMDAN.(LİSANSI YENİ ALDIM AMA DEMODAN GÖNDERİYORUM Kİ YANINDA KİLİDİ OLMAYANLARDA AÇILABİLSİN) O NEDENLE BURDA BENİM EKSİKLERİMİN OLUP OLMADIĞINI, NELERDE DÜZELTME YAPMALIYIM YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM.GEOMETRİK KONTROLDEKİ HATALARIN FARKINDAYIM AMA YAPILACAK BİR ÇÖZÜM BULAMADIM. BU PROJE ÇOK KÜÇÜK OLMASI SEBEBİYLE SİZLERİ BÖYLE AYRINTILI RAHATSIZ ETMEK DURUMUNDAYIM. BU PROJE İÇİN ÖNCEDEN ÇIKMALARLA İLGİLİ VE BAŞKA BAZI SORULAR SORMUŞTUM. LEVENT BEY'İN YARDIMLARIYLA KENDİMİ BİRAZ OLSUN GELİŞTİRDİM. ANLADIKLARIMI UYGULAMAYA KOYDUM VE SIFIRDAN TEKRAR ÇİZDİM (TEMELİ VE MERDİVENİ HENÜZ GİRMEDİM)
1)BURDA PARAPETİ NASIL YAPACAM? FORUMDA OKUDUĞUM KADARIYLA PANEL ÇİZİLMEZ. YÜK OLARAK NASIL GİRECEM. PARAPETİN YAPILACAĞI DÖŞEMEM ASMOLEN DÖŞEMEDİR.
2)ANALİZ AYARLARIMDA İDECAD İN SUNDUĞU BENİM BİLGİM OLMADIĞI İÇİN KULLANAMADIĞIM ÖZELLİKLERİ VARSA ONLARI SÖYLEMENİZİ RİCA EDİYORUM.
3)AYRICA ÖNCEKİ ÇÖZDÜĞÜMDE AYNI OLMASINA RAĞMEN 1.BUDRUM TAVANINDAKİ KONSOL DÖŞEMESİNDEKİ HATAYI VERMİYORDU BURDA NEDEN BÖYLE HATA VERİYO ANLAYAMADIM
4) YUKARDA İSTEDİĞİM ÜZERE EKSTRA DÜZELTMEM GEREKEN KONULARDA TAVSİYELERİNİZİ BEKLİYOR SAYGI VE SEVGİLERİMİ SUNUYORUM.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Re: Eksiklerim olup olmadığına bakıp nelerde düzeltme yapmal

PROJEM KÜÇÜK OLDUĞU İÇİN AYRINTILI İNCELEMENİZİ RİCA EDİYORUM, Kİ ZATEN İLGİLENECEK KİŞİLER İÇİN BU ZOR OLMAZSA GEREK, ÇÜNKÜ ARTIK UZMANLAŞMIŞ VE NELERE BAKILMASI GEREKTİĞİNİ, EN GÜVENLİ VE EKONOMİK SONUÇLARI HIZLICA ÇÖZEBİLİYORSUNUZ. VAKİT AYIRIP İLGİLENECEKLERE ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDİYORUM...
(Bu arada kilitle çözüleni genderseydimde demoda açılıyordu zaten yeni farkettim)

Re: BENİ DUYAN YETKİLİLERDEN BİRAZ YARDIM İSTİYORUM

Taşıyıcı sistem davranış katsayısını R=7 den başlayın.
Yarı rijit diyafram ile çözüm yapın
Kirişleri sürekli yapın
Yüksek kirişi daha alçak kirişe saplamayın
hareketli yük azaltması uygulayabilirsiniz
Asansör döşeme hareketli yükünü 500 yapın
Balkon döşeme hareketli yükünü 500 yapın
Üzerinde duvar olan nervür döşeme hareketli yüklerini 350 yapın
Kiriş duvar yüklerini kontrol edin (12 cm gaz beton dış duvar için az değil mi)
Kirişleri kolonlardan kolonlara bağlamaya özen gösterin
Merdiven yerleştirin, yapı ile birlikte çözün.
Söylediklerinle ilgili düzeltmeleri aynı dosya içinde işaretleyerek yanyana koydum, inceleyin diye.
Ayrıca kendi düzenlediğim dosyayı sade olarak yine ekledim.
Kiriş genişliklerini kolonlara (dar kenara yönetmeliğe uygun olacak şekilde yerleştirin)
Basit hatalar kaldı inceler temellerle birlikte düzeltirsiniz.

Ekli dosyalar

Re: BENİ DUYAN YETKİLİLERDEN BİRAZ YARDIM İSTİYORUM

NYILMAZ":22qejazs' Alıntı:
Taşıyıcı sistem davranış katsayısını R=7 den başlayın.
Yarı rijit diyafram ile çözüm yapın
Kirişleri sürekli yapın
Yüksek kirişi daha alçak kirişe saplamayın
hareketli yük azaltması uygulayabilirsiniz
Asansör döşeme hareketli yükünü 500 yapın
Balkon döşeme hareketli yükünü 500 yapın
Üzerinde duvar olan nervür döşeme hareketli yüklerini 350 yapın
Kiriş duvar yüklerini kontrol edin (12 cm gaz beton dış duvar için az değil mi)
Kirişleri kolonlardan kolonlara bağlamaya özen gösterin
Merdiven yerleştirin, yapı ile birlikte çözün.
Söylediklerinle ilgili düzeltmeleri aynı dosya içinde işaretleyerek yanyana koydum, inceleyin diye.
Ayrıca kendi düzenlediğim dosyayı sade olarak yine ekledim.
Kiriş genişliklerini kolonlara (dar kenara yönetmeliğe uygun olacak şekilde yerleştirin)
Basit hatalar kaldı inceler temellerle birlikte düzeltirsiniz.
çok teşekkür ediyorum bunların üzerinde çalışmaya başlıyorum şimdi. takıldığım bazı noktalar var biraz inceledikten sonra tekrar yardımınıza ihtiyacım olacak.
gerçekten çok makbule geçti emeğinize sağlık.

rota komutu ile merdiven oluşturmaya çalışıyorum ama belli bir basamak adedinden sonra sahanlık çıkıyor ve ben dönerli kısmı yapamıyorum yardımcı olursanız sevinirim

bir de ''Çıkış hattı başlangıç ve bitiş noktaları alanın kenarında olmalıdır'' hatasıyla çok sık karşılaşıyorum acaba bu uyarıyı almamak için nasıl merdiven oluşturulur???

Ekli dosyalar

• merdiven.png
    merdiven.png
    59.8 KB · Görüntüleme: 3,402

gerçekten bu merdiven olayı ile makina dairesi kısmını da anlarsam artık kendimi yine eksik ama biraz dolu hissedebileceğim 8-) yardımcı olacaklara teşekkür ediyorum

İstediğiniz L merdiven ve rota objeleri ektedir. Kolay gelsin

Ekli dosyalar

Geri