V11'i Online Satın Alın

Eski projeye göre sarılma bölgelerinde 8 cm açıklıkta 12 cm şeklinde etriye

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Sahiin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Sahiin

Üye
Mevcut projede bina performansına bakacağım ama kolonlarda eski projeye göre sarılma bölgelerinde 8 cm açıklıkta 12 cm şeklinde etriye düzenleyemiyorum bu konuda yardımcı olur musunuz? etriye çapını 8 cm arayla atıyor hepsini .

Ekli dosyalar

• etriye aralıkları.cde
    etriye aralıkları.cde
    6.7 MB · Görüntüleme: 7
  • etirye aralık.png
    etirye aralık.png
    182.5 KB · Görüntüleme: 23
  • etriye proje.png
    etriye proje.png
    430.4 KB · Görüntüleme: 23
Açıklık bölgesindeki etriye aralık değeri performans analizinde etkili değildir.
Kolon düşey açılımlarında TBDY2018 e açıklık bölgesi oluşmadığı bu şekilde çizim verilmektedir. Açıklık bölgesinin çizimlerde görünmesi için TBDY 2007'yi seçip çizim alabilirsiniz.
Not:
-Eklediğiniz projede kolon betonarme tasarım diyaloğunda açıklık aralığı 8 cm. sarılma bölgesi aralığı ise 12 cm olarak girilmiş.
1650960153770.png

-Geometri kontrolündeki kiriş döşeme kenarı çakışmalarını ve hatalıdöşeme oluşumunu gözden geçiriniz.

peki teşekkürler alt ve üst sarılma bölgesi uzunluklarını nasıl düzenleyebilirim. projede 75 cm olarak görülmekte ben çizim aldığımda 90 cm olarak çizim veriyor.

peki teşekkürler alt ve üst sarılma bölgesi uzunluklarını nasıl düzenleyebilirim. projede 75 cm olarak görülmekte ben çizim aldığımda 90 cm olarak çizim veriyor.
Çizimlerde sarılma bölgesi uzunluklarını iki boyut çizim olanaklarını kullanarak düzenleyebilirsiniz.
Sarılma bölgesinin uzunluğu hesapları etkilemez.

Geri