V11'i Online Satın Alın

Esnek diyafram ile çözüm nasıl yapılır? Yapılmalı mıdır?

Yapmak istediğimiz bir projede döşemeler bulunmadığından esnek diyafram yöntemine göre çözüm yapmak istiyorum site üzerinde yaptığım araştırmalarda esnek diyaframla çözüm yapılabilir diyor ancak bununla ilgili ayarlamayı bulamadım
Saçak seviyesi 7.50 m mahya yüksekliği 9.50 m 5.10 m kotunda ara kirişimiz var. Sistem eğimli kirişler ile bitiyor üzerinde döşememiz yok tabliye yerine çelik aşıklarla kapatacağız. Böyle bir sistem için esnek diyafram yöntemine göre çözüm yapmak mantıklı mıdır? Önerileriniz var mıdır? Teşekkürler

Ekli dosyalar

• ekran-1.png
    ekran-1.png
    86.5 KB · Görüntüleme: 4,044
Merhaba;

Eklemiş olduğunuz görüntüden projenizde döşeme olmadığı görülüyor, dolayısıyla rijit diyafram kabulü yapmamanız (tam yada yarı rijit) sistemi diyaframsız olarak çözmeniz daha doğru olacaktır.

Merhaba,
konunun üzerinden zaman geçmiş fakat diyaframsız çözüm için analiz ayarlarında bi seçeneğe rastlamadım.Nereden seçim yapacağız ?

cakilomer":2gr08yn8' Alıntı:
Merhaba,
konunun üzerinden zaman geçmiş fakat diyaframsız çözüm için analiz ayarlarında bi seçeneğe rastlamadım.Nereden seçim yapacağız ?

Katta hiç döşeme yoksa analiz başlangıcında program size rijit diyafram oluşturulsun mu diye soru sorar. Diyalogda rijit diyaframsız çözüm seçeneği mevcuttur.

Döşeme olmasına karşın rijit diyaframsız model kurmak istiyorsanız, katta tüm döşemeler seçerek, statik sekmesinde bulunan "Rijit diyafram oluşturma" seçeneğini işaretlemeniz gerekir.

Geri