V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Etriye çapını küçültmek istiyorum

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Gokhan30
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Değerli büyüklerim.
Bir proje üzerinde çalışmaktayım.Yapı denetime projeyi gönderdiğimde bir kaç hata bulup geri gönderdi. Etriyeler gözden kaçmış kontrol etmemişim program 16 lık koymuş. Yapı denetim haliyle bunu raporunda belirtmiş. Üzerinde çalışmama rağmen etriyeleri 10'luk donatıya kadar indirebildim. 8 'lik donatıya indirebilmem için kolonda ne gibi bir çalışma yapmalıyım.Bu ilk sorum idi
Yapı denetimin benden istediği fakat yapamadığım diğer kısımlar şu şekilde :
- Temel ampatmanına ölçü verilmesi demiş
-Temelde grobeton detayı gösterilmesi gerekiyor demiş. (Bunu nasıl göstereceğime dair bir fikrim yok )
-Fransız balkon kalıp ve donatı detayına eklenecek demiş . ( Bunu da nasıl yapacağımı bilmiyorum )
Not : Yapı denetim,mimari projede merdiven sahanlığında hata bulduğu için ,projemi yeniden yaptım.Sahanlık 30 cm daha büyütüldü.2 adet kolonumun yeri değişti.Dolayısıyla paftalarım yanlış.Paftamı dikkate almayınız.
Projem we transfer linki ile eklenmiştir.
Yardımcı olursanız çok sevinirim
Saygılarımla
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Gokhan30":3gl39od1' Alıntı:
Değerli büyüklerim.
Bir proje üzerinde çalışmaktayım.Yapı denetime projeyi gönderdiğimde bir kaç hata bulup geri gönderdi. Etriyeler gözden kaçmış kontrol etmemişim program 16 lık koymuş. Yapı denetim haliyle bunu raporunda belirtmiş. Üzerinde çalışmama rağmen etriyeleri 10'luk donatıya kadar indirebildim. 8 'lik donatıya indirebilmem için kolonda ne gibi bir çalışma yapmalıyım.Bu ilk sorum idi
Yapı denetimin benden istediği fakat yapamadığım diğer kısımlar şu şekilde :
- Temel ampatmanına ölçü verilmesi demiş
-Temelde grobeton detayı gösterilmesi gerekiyor demiş. (Bunu nasıl göstereceğime dair bir fikrim yok )
-Fransız balkon kalıp ve donatı detayına eklenecek demiş . ( Bunu da nasıl yapacağımı bilmiyorum )
Not : Yapı denetim,mimari projede merdiven sahanlığında hata bulduğu için ,projemi yeniden yaptım.Sahanlık 30 cm daha büyütüldü.2 adet kolonumun yeri değişti.Dolayısıyla paftalarım yanlış.Paftamı dikkate almayınız.
Projem we transfer linki ile eklenmiştir.
Yardımcı olursanız çok sevinirim
Saygılarımla
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Bu sorduğunuz sorular çok temel konular, yakınınızda bulunan tecrübeli bir mühendisten yardım almalısınız.

1. sorunuz için kolon donatı seçimde etriye çapınızı 16 lık seçmişsiniz.
2. sorunuz dış kolonlardan temel bitimine kadar olan kısmına ölçü vermeniz gerekli.
3. sorunuz temel kesitinde 10 cm olarak gorbeton gösterimi yapabilirsiniz
4. sorunuz kalıp planlarında sanırım d40 ve d 41 döşemeleriniz fransız balkon burada paftanızda donatıları göstermemişsiniz.
geometri kontrolündeki uyarıları dikkate alınız.Bodrumdaki s16 kolonu üst katlarda s2 olrak adlandırılmış kolon numaraları her katta aynı isimle devam ettirin. Bununla ilgili s5 gibi kolonların isimlendirilmesinde de bir sıkıntı var. Ayrıca s4 ve s1 kolonlarını bağlamanızı tavsiye ederim.
Kolay gelsin

Ekli dosyalar

Öncelikle vakit ayırıp projem ile ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim.Merdiven sahanlığını 120 ye çıkarıp yeniden tasarım yaptığım için paftam önceki projeden kalan pafta.Kolonların yeri ve ebatı değişti.O yüzden isimlendirmeyi önemsemedim.Ben ilk açıklamamda soruyu yanlış sordum sanırım.Donatı tablosundan etriye çapı nasıl değiştirilir diye sormak istemedim esasen. Etriyelerimi 16'lıktan 10'luğa kadar düşürebildim. 8 lik donatı ile tasarım yaptığımda, analiz sonrası çoğu kolonda hata veriyor.Illa 8lik etriye yapmak istesem , kolonda başka ne gibi bir çalışma yapmam gerekir ki analiz sonrası hata vermesin.Sorum esasen buydu.Donatı tercihi nereden yapılır diye sormak zaten ayıp olur.Bu arada ampatman ve grobeton detayları için çok teşekkür ederim.Direkt olarak sizin göndermiş olduğunuz şekilde detayımda göstereceğim.Fransız balkon için ise, sonradan koyduğum o küçük döşemelerin üstüne fransız balkon döşemesi yazmam yeterli olur mu.
Tekrardan çok çok teşekkür ederim size.Biz genç meslektaşların gururlarını kırmadan bizlere yardımcı olmaya çalıştığınız için.

Gokhan30":3hraxyx5' Alıntı:
Sağolun.Keşke cevap vermeyerek yardımcı olsaydınız.

Gokhan30":3hraxyx5' Alıntı:
Öncelikle vakit ayırıp projem ile ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim.Merdiven sahanlığını 120 ye çıkarıp yeniden tasarım yaptığım için paftam önceki projeden kalan pafta.Kolonların yeri ve ebatı değişti.O yüzden isimlendirmeyi önemsemedim.Ben ilk açıklamamda soruyu yanlış sordum sanırım.Donatı tablosundan etriye çapı nasıl değiştirilir diye sormak istemedim esasen. Etriyelerimi 16'lıktan 10'luğa kadar düşürebildim. 8 lik donatı ile tasarım yaptığımda, analiz sonrası çoğu kolonda hata veriyor.Illa 8lik etriye yapmak istesem , kolonda başka ne gibi bir çalışma yapmam gerekir ki analiz sonrası hata vermesin.Sorum esasen buydu.Donatı tercihi nereden yapılır diye sormak zaten ayıp olur.Bu arada ampatman ve grobeton detayları için çok teşekkür ederim.Direkt olarak sizin göndermiş olduğunuz şekilde detayımda göstereceğim.Fransız balkon için ise, sonradan koyduğum o küçük döşemelerin üstüne fransız balkon döşemesi yazmam yeterli olur mu.
Tekrardan çok çok teşekkür ederim size.Biz genç meslektaşların gururlarını kırmadan bizlere yardımcı olmaya çalıştığınız için.

Herkes bu yollardan geçti, hala öğrenmeye devam ediyoruz. Sorduğunuz konular temel konular, meslekte ilerlemek
için yakınınızdaki tecrübeli mühendislerden yardım ve destek almalısınız,

Bu konu genç olmaktan, tecrübesiz olmaktan, gururdan bağımsız. Öğrenmek, gelişmek için tecrübelerden yararlanmalısınız, sizin için hayat daha kolay olur.
Kapımız bütün meslektaşlara açık, Bursa da iseniz, kapım size de açık.

Geri