V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

Export Sorunu

İdenin son versiyonunda autocade aktarırken sıkıntıların gittiği söylenmişti.Bu konuyu daha öncede açtım ama tam olarak uygulamaya yönelik cevap alamadım.Dosyada projeyi autocade aktardım ve ide dosyası diye dosya veriyor.Bu dosya ne işe yarıyor? Eğer ben autocadde kalem kalınlığını alamıyacaksam neden idecadden autocade aktarayım.Şimdi bir proje aktarıyorum bunun yazı stilleri değişmiyor ne yapsam olmadı.Bu sorunu nasıl düzeltebiliriz? Bu autocade export konusunda yardım bekliyorum.
 
Merhaba Erman Bey,
eklediğiniz dwg'yi inceledim. Yazı tiplerinin değişmesinde problem göremedim. Bir şeyleri hatalı yapıyor olabilirsiniz.

Size adım adım yapmanız gerekenleri yazıyorum;
1-Autocad'de dosyanızı açın.
2-Paftadaki yazılardan birini seçin. (Ben Pafta başlığındaki "Erman Güdü" yazısını seçtim.)
Sol tarafta;
Contents ---- Erman Güdü
Style --------- Text Style11
yazdığını göreceksiniz.
Burada isterseniz text style11'in yanındaki oku tıklayarak listeden başka bir text style seçebilirsiniz.
Örneğin Text style 5 'i seçtim, değişti. Şimdi undo yapın. Eski halinden devam edelim.
3-İsterseniz söylediğiniz gibi format menüsünden yapalım:
Paftadaki yazılardan birini seçin. (Tekrar pafta başlığındaki Erman Güdü yazısını seçtim.)
4-Format menüsünden text syle komutuna girin. Açılan diyalogta en üstte Style name kısmında standart yazar.
Siz bunun yanındaki oku tıklayarak listeden Text Style11 'i seçeceksiniz. (2. maddede okudumuz styledı)
5-Aynı diyalogta text style'ın bir altında font name'de txt. shx yazar. Bunu da örneğin verdana olarak değiştirin yani listeden
verdanayı seçin.
Bu adımları doğru bir şekilde uyguladığınızda bu yazı tipine sahip diğer yazılarınızın da değiştiğini göreceksiniz.
6- 2. örnek olarak "tapu bilgileri" yazısını seçiyorum. Solda textstyle9 yazdığını görüyorum. Yazı seçiliyken
format--- textstyle komutuna girip style name'i textstyle9 olarak değiştiriyorum. Altından font name'i verdana yapıp apply diyorum.
tüm textstyle9 tipindeki yazılarım verdana oluyor. Ekran görüntüsünde değiştiğini görebilirsiniz.
 
Erman Bey,
ctb dosyasıyla ilgili sorunuza
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

linkinde yanıt verilmişti. Ben tekrar adım adım anlatayım:
1-ideden export dwg yaptığınız zaman oluşan ide.ctb dosyasını Autocad'in kurulu olduğu klasörün içindeki plot styles klasörüne kopyalayın.
2-Autocad'de dwg dosyanızı açın.
3-File menüsünden plot'a girin.
Bu diyalogta plot style table'ı listeden kopyaladığınız ide.ctb dosyası olarak seçin ve hemen sağındaki edit'e tıklayın.
4-Plot styles altındaki rengi, örneğin 1. sıradaki kırmızıyı seçin. Sağda properties altından lineweight'ı örneğin 0.2 yapın.
5-Save&close yaparak çıkın. Tüm kırmızı renkler 0.2'de çizilecektir.



Not: 6.012'de kullandığınız renklerin kalem kalınlıklarını bu adımları uygulayarak kendiniz seçiyorsunuz. Yakında gelecek ücretsiz güncellemeniz ile
bu değerler hem otomatik olarak gelecek hem de ideCAD'de kullandığınız ara renkler herhangi bir renk değişikliğine uğramadan
kalem kalınlıklarıyla birlikte aktarılacaktır. Şu an çalıştığınız 6.012'de işinizi engelleyecek bir aksaklık yoktur. Yazdıklarımı
adım adım uygulayın. Buna rağmen sıkıntınız devam ederse İstanbul veya Bursa ofislerimizi arayarak teknik ofisimizden
yardım alabilirsiniz.

Saygılarımla
 
merabalar Arzu hnm.

export la alakalı bende sorun yaşıyorum.yaşadığım sorunları "kalem kalınlıkları ve açılım ayarları" başlıgı altında yazdım. kısaca özetlersem tek seferde export etmedıgımız takdırde farklı exportları bir dosyada birleştirince "fi" karekteri "f" şellinde çıkıyor ve bir çok karakter anlaşılamayan şekle dönüşüyor. bunu defaatle dile getirdim ancak hala düzeltilmedi. bundan dolayı butun projeyı bır seferde export etmek gerekıyor yoksa eklenen dosyayının karakterlerını asıl karaktere benzetmenız gerekıyorkı buda zaman kaybı oluyor. ide her exportta örneğin donatı yazısını farklı bir style olarak tanımlıyor.
ayrıca v6 dan export ettıgım bır dosyada karşılastıgım başka bi ssorun diğer bi dosyadan obje alınca "FATAL ERROR: Unhandlend Acces Violation 0*0014 Excepcition at 582819cah" diye bi hata verıyor(hata kodu her sorunda değişiyor) ve butun autocad dosyası kapanıyor. bu sureklı olmuyor. ancak bu sorun olunca almak ıstedigim objeyı baska bır dosyadan alamıyorum. ben v6 nın export ayarlarından hiç memnun değilim. bana cok zaman kaybına sebep oldu... ilginiz için teşekkur edıyorum.
 
Merhaba Sabit Bey, yaşadığınız iki sorun da dwg aktarmadaki bir hatadan değil, sizin AutoCAD üzerinde dwg paftalarını birleştirmek istemeniz sonucu oluşan yan etkilerdir.

1)Daha önce de yazmıştık, ideCAD her paftanın textstyle'larını kendi içinde isimlendiriyor, 2. bir dwg dosyasını AutoCAD üzerinde birleştirmek istediğinizde textlerde çakışma oluyor.
Çözüm1:ideCAD pafta dizaynı olanaklarını kullanıp dosyalarınızı ideCAD içinde birleştirin, sonra dwg olarak aktarın.
Çözüm2:AutoCAD içinde birleştirmek istediğiniz dwg'lerden sadece birinin textstyle'larının isimlerini çakışma olmaması için değiştirin. (Yukarıdaki örnekte TextStyle11'in yanındaki Rename butonuna tıklayıp adını örnek olarak TextStyle11A yapın).

2) Göçme probleminin sebebi, ideCAD'in dwg aktarırken layer'lara renk tanımlamaması. Normalde ideCAD'in aktardığı objeler hiçbir zaman "bylayer" olmadığı, her zaman kendi renkleri ile gittiği için bir sorun olmuyor. Siz bir objenin rengini bylayer olarak yaparsanız layer'ların rengi olmadığı için AutoCAD'de bahsettiğiniz göçmeyi yaşıyorsunuz.
Çözüm1:AutoCAD'de File->Drawing Utilities->Recover komutunu kullanın.
Çözüm2:AutoCAD'de layerlara kendiniz layer ayarlarından renk atayın.
Bunları yapmanıza rağmen Autocad'iniz exception vermeye devam ediyorsa Autodesk teknik servisine başvurun, Autocad'inizde başka bir problem olabilir. Bizim denediğimiz 3 farklı bilgisayar ve AutoCAD kurulumunda sorun bu yolla çözüldü.

Yeni versiyonda dwg aktarmayı istediğiniz şekilde değiştirdik, şu an beta statüsünde, testleri yapılıyor. Yakında kullanıma sunulacak. Eğer beklemek istemezseniz ofisimizle irtibata geçip beta versiyonu temin edebilir, projelerinizi beta versiyon ile aktarabilirsiniz.
 
Geri
Üst