Merhaba,
Eğimli bir arazide inşa edilmesi planlanan bir proje karşıma çıktı. Proje bazı açılardan oldukça problemli görünüyor. Bodrum kat ile zemin katın planları tamamen farklı, ayrıca zemin katta bodrum katta devam etmeyen bir bölüm için ayrı bir temel tasarımı istenmiş. Sürekli temel sistemi kullanılmış durumda. Bu proje ile ilgili bazı sorularım ve tereddütlerim var:
Eğimli bir arazide inşa edilmesi planlanan bir proje karşıma çıktı. Proje bazı açılardan oldukça problemli görünüyor. Bodrum kat ile zemin katın planları tamamen farklı, ayrıca zemin katta bodrum katta devam etmeyen bir bölüm için ayrı bir temel tasarımı istenmiş. Sürekli temel sistemi kullanılmış durumda. Bu proje ile ilgili bazı sorularım ve tereddütlerim var:
- Alt katı "bodrum kat" olarak tanımlamak ne derece doğru? Yapının bu kısmı bana göre yeterince rijit değil ve zemin kat olarak mı ele alınması gerektiğini sorguluyorum. Bu konuda görüşünüz nedir?
- Farklı seviyelerdeki iki katın temelini ideCAD’de birlikte çalıştırmanın bir yöntemi var mı? Alternatif olarak, üst katın temelini bağ kirişi kullanarak alt kattaki perdelere bağlamak bu sorunu çözebilir mi? İdeCAD bu durumu doğru şekilde analiz eder mi?
- Dilatasyon eklemeyi düşündüm, ancak bu durumda düzgün bir taşıyıcı sistem elde edilemeyeceği kanısındayım.
Bu linki görmek için izniniz yok.
Giriş yap veya üye ol.