V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

FARKLI ÖLÇEKTE KOLON APLİKASYON ÇİZEMEMEK

Bolvadinim

Etkin Üye
1:Birbirine yakın kolonların arasındaki perdelerin yer daralaması sebebiyle beraber aplikasyon planına yerleştirilmesi mümkün olmuyor.

2:Çizim ayarlarında Ölçek parametresi çalışmıyor,(1/x) kısmı ölçek 1/20 parametresi 1/25,1/30 ölçeğinde ablikasyon almak mümkün olmuyor.

3:Aynı katta bulunan bazı perdelerin açılımları aplikasyon planına yapılmıyor.Halbuki aynı katta hep beraber çizmemiz gerekmekte.
 
evet aynı sıkıntıyı bende yıllardır yaşıyorum.kolon aplikasyon planında birbirine yakon kolonlar hep birbirine geçmiş şekilde görünüyor.onu düzeltmek için şöyle bir yol tavsiye edebilirim.ölçekle komutuyla lokal olarak kolonun ölçeğini düşürebilirsin.diğer kolonların ölçeğine göre küçük çıkar ama başka yapılabilecek birşey varmı onuda bilmiyorum.
 
Yapılması gereken şu:
1. Sıkışık ya da ölçeği yetmeyen kolonları, kolon aplikasyon almadan önce işaretleyin.
2. Çizim/Kolon aplikasyon planı alın.
3. İşaretlediğiniz kolonlar 1/50 olarak detaysız çizilecektir.
4. Tekrar plana dönün.
5. İşaretlediğiniz kolonların işaretini kaldırın(gerekirse diğerlerini işaretleyin), 2. pafta olarak tekrar kolon aplikasyon alın. O kolonlar detaylı olarak hazırlanacaktır.
6. 2. paftadayken, 1. paftada 1/50 çizdiğini kolonları kopyala yapın.
7. 1.paftaya geçin, o kolonları pafta dışına yapıştır yapın.

Böylece sıkışık kolonları 1/50 ölçekte çizerken, aynı kolonların detaylarını 1/20 olarak kolon aplikasyon kenarında detaylandırmış oldunuz. Hem çiziminiz karışmaz hem tüm kolonları olması gereken ölçekte çizdirmiş olursunuz.

Umarım faydalı olmuştur.
Kolay gelsin..
 
Teşekürler Hakan bey..

Bahsettiğiniz yöntemi kullanıyoruz,benim söylemek istediğim çizim ayarlarında ölçek parametresinde (1/x) yazan yere 1/20,1/25,1/30 v.b ölçeklerde çizim alabilmeği kastediyorum..
Oradaki ölçek değeri (1/X) çalışmıyor,yeni güncellemelerde çalışabilirmi demek istiyorum..
 
anlattığınız yöntem için teşekkürler ancak bu işin hiç mi başka bir çözüm yolu yok başka statik programlarda bu sorun yok son versiyonlarda bu husus düzeltildi mi? başka sorun yaşamayacağımız bir yol varsa yardımcı olabileceğiniz çok sevinirim

teşekkürler
 
Sn. Bolvadinim'in işaretlediği yerdeki ölçek parametresi kiriş, sürekli temel ve nervür açılımlarında geçerlidir. (Program kiriş açılımlarını verilen kağıda yerleştirmek amacıyla kullanır.).
Tüm kolon aplikasyon planını farklı bir ölçekte almak istiyorsanız bu işi paftanızı bastırırken yapabilirsiniz ya da pafta dizaynı olanaklarını kullanabilirsiniz.
Sıkışık kolonların şu anki çözümü Hakan Bey'in anlattığı gibi bu kolonları çizim almadan işaretleyip (O zaman büyütmeden açılırlar), çizim aldıktan sonra detaylarını pafta kenarına copy-paste yapmaktır.
Bu işlemi de otomatik yapacak yeni bir kolon aplikasyon planı üzerinde çalışıyoruz, 0050 güncellemesine yetişmedi, bir sonrakinde olacak.
 
eklediğim projedeki poligon kolonlar kolon aplikasyon alınca D122 VE D 123 aşağıya doğru 5-10 cm kayıyor neden kaynaklanıyo olabilir?

saygılar
 
Kolonlar bir noktaya göre büyütülmek zorundadır. Poligon kolonların aplikasyonunda hangi noktanın sabit kalmasını istiyorsanız poligon kolonun orijin(yerleştirme) noktasını ona göre belirleyin... İlgili kolonlar yerleştirdiğiniz nokta itibariyle ölçekleniyor. Örneğin poligon kolonları yaptığınızın aksine sol alt köşeden yerleştirin soldan sağa ve yukarıya doğru ölçeklenerek açılacaktır...
 
yanıtınız için teşekkürler ancak yapamadım move komutuyla yerinden oynatıp tekrar sol alt köşeden yerleştirdim.'' kolonun orijin(yerleştirme) noktasını ona göre belirleyin... '' demişsiniz ya orijin noktasından kasıt düğüm nokktası mı? ve nasıl belirleyebiliriz orijin noktasını

teşekkürler.
 
hakan bey
ekteki projenin kolon aplikasyonda düzeltilmiş halini bana yollayabilirmisiniz? yani sadece bodrum katın kolon aplikasyonun pafta düzeni olan şeklini kendi yaptığımın yanlış olup olmadığını bilmiyorum çünkü

saygılar
 
musamusa":1csga0ja' Alıntı:
hakan bey
ekteki projenin kolon aplikasyonda düzeltilmiş halini bana yollayabilirmisiniz? yani sadece bodrum katın kolon aplikasyonun pafta düzeni olan şeklini kendi yaptığımın yanlış olup olmadığını bilmiyorum çünkü

saygılar

Demo kullanıcılarımıza bu düzeyde teknik destek veremiyorum. Ancak forumu takip eden diğer katılımcılar isterlerse size yardımcı olurlar...

Not : Poligon kolonları yerleştirirken sabit olmasını istediğiniz noktaya göre yerleştirin...
 
hakan bey denedim olmadı yani sabit olmasını istediğimiz noktaya göre poligon kolonun yerini değiştiremeyiz bağlantı sorunu olur.

teknik destek istemiyorum sağolun yeterince yardım oldunuz sadece şu poligon kolonların kolon aplikasyonda düzeltilmesinin gösterilmesini istemiştim.

yardımcı olsanız da olmasanız da teşekkürler..
 
musamusa":4hgtjvif' Alıntı:
yanıtınız için teşekkürler ancak yapamadım move komutuyla yerinden oynatıp tekrar sol alt köşeden yerleştirdim.'' kolonun orijin(yerleştirme) noktasını ona göre belirleyin... '' demişsiniz ya orijin noktasından kasıt düğüm nokktası mı? ve nasıl belirleyebiliriz orijin noktasını

teşekkürler.

idecad yardımdan kopyalıyorum;

Mevcut bir poligon kolonun kaçıklığı Poligon Kolon Ayarlarından değiştirilebilir. Bunun için:

Kaçıklığı değiştirilecek poligon kolonu farenin sol tuşu ile tıklanarak seçin.
Değiştir/Obje Özellikleri satırını ya da toolbardan Obje Özellikleri ikonunu tıklayın.
Açılan Kolon Ayarları diyaloğundan Poligon Kolon butonunu tıklayın.
poligon Kolon Ayarları diyaloğu ekrana gelecektir. Buradaki Tasarım Penceresinde seçilen poligon kolon görüntülenecektir.
Orijin butonunu farenin sol tuşu ile tıklayın.
Tasarım penceresi üzerinde poligon kolonun düğüm noktasını taşımak istediğiniz noktaya farenin sol tuşu ile tıklayın. (Noktaları yakalamak için kolaylık olması açısından buradaki ızgara aralıklarını istediğiniz gibi ayarlayabilir, ızgaraya kilitlenme özelliğinden faydalanabilirsiniz)
Poligon kolonun kaçıklığı değişecektir.
Tamam butonuna tıklayarak önce Poligon Kolon Ayarları diyaloğunu, sonra da Kolon Ayarları diyaloğunu kapatın.
Planda poligon kolonun kaçıklığı değişecektir.

bazı poligon kolonlarda,orijini,koordinat kutusundan ayarlamanız gerekir.ayrıca,orijini belirledikden sonra,kalıp planında kolonunuzu kontrol ediniz.
 
selamlar,
kolon aplikasyonunda farklı ölçekte kolon ve perde çizme olanağı hala çalışmıyor. açılı perdeler birbirne giriyor.
 
İbrahim Bey merhaba,

İç içe giren kolonlar için kolon ayarlarında "daima dışarıda detaylandır" seçeneği yapılmıştı. Bu seçenekle birlikte seçtiğiniz kolonları 1/50 ölçeğinde çizdirebilirken detayını da otomatik olarak pafta kenarına açtırabiliyorsunuz.

Kolon aplikasyon planı ayarlarında da kolon ve plan planı ölçekleri ayrıca ayarlabiliyor.

Açılı perdelerin durumu için ise projeyi gönderebilirseniz detaylı inceleme yapabiliriz.

İyi çalışmalar...
 
selam Hakan bey söylediğiniz gibi yapıyoruz ama detaylar içeride olunca hem görsel hemde kontrol mekanizmesı için istiyorum. projeyi biraz küçültüp sizin mailinize gönderdim. iyi çalışmalar.
 
Geri
Üst