V11.13 kullanıma sunulmuştur.

Font dosyası

Apocalpyse

Etkin Üye
Merhabalar

Geçenlerde Windows fontlarıyla biraz meşguliyetim oldu. İdestatikte PDF formatında rapor almak istediğimde bugun raporun boş çıktığını fark ettim font dosyası bulunamadı hatası veriyordu verdana fontunu internetten indirdim windows/font dizinine attım problem tamamen çözülmedi verdana fontu olmasına rağmen verdana normal fontlarını bulamıyor ve raporumda verdana olması gereken fontlar verdana kalın olarak görünüyor verdana normal çıktı alamıyorum. nasıl bir yol izleyebilirim?

Teşekkürler

Apocalpyse":b7rxo2a2' Alıntı:
Merhabalar

Geçenlerde Windows fontlarıyla biraz meşguliyetim oldu. İdestatikte PDF formatında rapor almak istediğimde bugun raporun boş çıktığını fark ettim font dosyası bulunamadı hatası veriyordu verdana fontunu internetten indirdim windows/font dizinine attım problem tamamen çözülmedi verdana fontu olmasına rağmen verdana normal fontlarını bulamıyor ve raporumda verdana olması gereken fontlar verdana kalın olarak görünüyor verdana normal çıktı alamıyorum. nasıl bir yol izleyebilirim?

Teşekkürler

Probleminize çözüm önermek kolay değil... Rapor programı her windows'da bulunan verdana fontunu kullanıyor. Sorun Windows ile ilgili gibi görünüyor.

aslında sorun sanırım fontun versiyonunda benim yüklediğim versiyon 2.41 miş microsoftu sitesinde windows 7 verdana fontu orjinalde 5.02 geliyormuş birde onu deneyimde bakalım ne olacak

aslında problem bir arkadaşımın STA4CAD kullanması yüzünden oldu stanın fontlarınıda yükleyip projesini autocadde inceleyecektim ancak başıma bu geldi soğudum direk stadan neyse

Windows içinde varsayılan yazı tiplerini yükleme işlemi var:

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    43.3 KB · Görüntüleme: 3,988
malesef fayda etmedi bir daha bilgisayarı formatlayana kadar iderapor programında yazı tipi ayarlarında tablo yazı tipini elle verdana italik seçmem lazım gibi görünüyor italik görünmesi hiç görünmemesinden iyidir.

teşekkürler

Geri