15/11/2025’den sonra fiyatlar güncellenecektir.
V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Fore kazık tanımlaması

aykutkeskin12

Yeni Üye
MERHABA EKTE Kİ PROJEMDE RADYE TEMEL ALTI KAZIK TANIMLADIM
KAZIK ÇAPI 45 BOYU 8 M
ZEMİN YATAK KATSAYISI:2200 T/M3
ZEMİN EMNİYET GERİLMESİ:0

BUNLARI TANIMLADIĞIMDA HATA ALIYORUM NE YAPABİLİRİM. İYİ ÇALIŞMALAR.

Ekli dosyalar

Merhaba,

Kazık tanımladığınız için yatak katsayısının 0 alınması önerilir. Zemin katman ayarlarını doğru tanımlayın ve tekrar analiz yapın.
Kazık yüksekliğini değiştirirseniz ve Analiz yaparken zemin katmanlarını kontrol edin uyarısını görürseniz zemin katman yüksekliğini arttırın.

Ekli dosyalar

• zemin.png
    zemin.png
    124.6 KB · Görüntüleme: 5,509
- yasin bey burada 12 metre uzunluğu önermenizdeki kıstas nedir ?
- bu projede radyenin altında dolgu zemin yok sanırım yani kazık yapmadan da çözülebilir miydi ? Mesela radye kalınlığı arttırılarak ...

Zemin tek katmandan oluşuyorsa, Zemin katman yüksekliği 0 kotundan, kazıkların alt ucuna olan mesafedir.
Bir ve daha fazla katman için yükseklikler resimdeki gibi hesaplanır.

Ekli dosyalar

• zk.png
    zk.png
    14.5 KB · Görüntüleme: 4,842
yasin bey çok teşekkürler
ama bir soru cevapsız kaldı
- bu projede radyenin altında dolgu zemin yok sanırım yani kazık yapmadan da çözülebilir miydi ? Mesela radye kalınlığı arttırılarak ...

bir de ben şunu sormak istedim 8m kazık için 12 m uygun gördünüz 1,5 kat gibi bir öneriniz var anladığım kadarıyla

Zemin emniyet gerilmesi projede kazık çözüleceği için 0 girilmiş, Raporda yazan zemin emniyet gerilme değerini bilmeden yorum yapamayız.
Genel olarak temel kalınlığını arttırmak, ampatman yapmak veya yükleri optimize edilerek temelde oluşan zemin gerilmesi azaltılabilir.

Geri