V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

Forumda önceden sorulara cevap verilirdi

statikbrk

Etkin Üye
Forumda son dönemde hiçbir soruma cevap verilmiyor en azından fikir verilebilir son güncelleme sonrası idecad yazılım programı çok eleştirilecek durumda bazı projelerimizi çözümlemede çok zorlanıyoruz bir önceki versiyon ile arasında bu kadar farklılık olamaz olmamalı forum yöneticileri sorduğumuz sorulara önceden dönerdi artık dönüşte yapılmıyor

Merhaba Sayın @statikbrk ;

Bu mesajınızı görünce daha önceki mesajlarınızı merak ederek baktım ve genel olarak aynı tarzda sorularınız olduğunu gördüm. cevap verilmeyen son mesajınızı incelediğimde programı en sade haliyle kullandığınızı gördüm. Programın sunmuş olduğu imkanları neredeyse hiç kullanmamışsınız ve anlaşılan o ki minimum donatı ve kesit elde edecek şekilde hareket ediyorsunuz.

Aşağıda bir önceki mesajınızdaki kalıp planınızı ekliyorum. Kalıp planınızda iki nokta dikkatimi çekti:

1. kısa doğrultuda kiriş süreksizlikleriniz çok fazla, yapı neredeyse ortadan ikiye ayrılacak gibi gözüküyor. o yönde tüm yük aktarımı döşemeye emanet.
2. Sanırım kolon kiriş kesme güvenliğini aşmak için programı kandırmışsınız (sabun yapmışsınız) ve tüm kirişlerin yönleriyle oynamışsınız. Kirişlerinizin yönleri hatalı.

Naçizane fikrim sorularınıza cevap alabilmek için öncelikli olarak yaklaşımınız mühendisçe olmalı, her projede donatılar minimum çıkacak diye bir şey olamaz. Minimum donatı istiyorsanız sisteminiz ve eleman kesitleriniz ona uygun seçilmiş olmalı. Böyle büyük projelerde programı ve kendinizi kandırarak sorunlardan kurtulmamanızı öneririm.

Kalıp planını paylaştığım projenizde de öncelikle kalıp planınızı düzeltiniz, eleman kesitlerini gerekiyorsa büyütünüz. Donatı seçimlerinizi gözden geçiriniz. programın hata mesajlarını irdeleyerek ne yapmanız gerektiğini çok rahat bulacağınızı düşünüyorum. Sonrasında aşamadığınız bir konu olursa forumdan mutlaka yardım alırsınız.

Saygılarımla.

1733813781254.png

Öncelikle üslubunuza dikkat etmenizini öneriyorum mühendisçe yaklaşım gibi cümleler doğru değil.
Program genel statikçiler tarafından ciddi eleştirilmekte kendi projelerim dışında 10.94 te kurtaran kesitler şimdi kurtarmıyor o binalar güvensiz mi şimdi
geçmiş projelerimde dahil hiçbir zaman sabunlama yönelik bir durum içine girmedim bilmeden veya gerçekten anlamadığım noktalardan dolayı hatalarımız olmuştur ama bunu bu şekilde dile getirmeniz sizin üslup seviyenize bırakıyorum
kaldıki minumum kesit olamk zorunda değil demişsiniz kolon ne kadar büyüt sistemi değiş bir kolonu 36 adet filiz nasıl sığar bunun izahateni versin idecad
son olarak projemde programın olanakları nedir çok merak ettim gerçekten bilmediğimden soruyorum o yüzden forum var ya yardımcı olmak için yazıyoruz hakaret varacak sözler duymak için değil kirişler yönü ile ilgili nasıl bir oynama yapabilirim merak ettim

Merhaba Sayın @statikbrk ;

Bu mesajınızı görünce daha önceki mesajlarınızı merak ederek baktım ve genel olarak aynı tarzda sorularınız olduğunu gördüm. cevap verilmeyen son mesajınızı incelediğimde programı en sade haliyle kullandığınızı gördüm. Programın sunmuş olduğu imkanları neredeyse hiç kullanmamışsınız ve anlaşılan o ki minimum donatı ve kesit elde edecek şekilde hareket ediyorsunuz.

Aşağıda bir önceki mesajınızdaki kalıp planınızı ekliyorum. Kalıp planınızda iki nokta dikkatimi çekti:

1. kısa doğrultuda kiriş süreksizlikleriniz çok fazla, yapı neredeyse ortadan ikiye ayrılacak gibi gözüküyor. o yönde tüm yük aktarımı döşemeye emanet.
2. Sanırım kolon kiriş kesme güvenliğini aşmak için programı kandırmışsınız (sabun yapmışsınız) ve tüm kirişlerin yönleriyle oynamışsınız. Kirişlerinizin yönleri hatalı.

Naçizane fikrim sorularınıza cevap alabilmek için öncelikli olarak yaklaşımınız mühendisçe olmalı, her projede donatılar minimum çıkacak diye bir şey olamaz. Minimum donatı istiyorsanız sisteminiz ve eleman kesitleriniz ona uygun seçilmiş olmalı. Böyle büyük projelerde programı ve kendinizi kandırarak sorunlardan kurtulmamanızı öneririm.

Kalıp planını paylaştığım projenizde de öncelikle kalıp planınızı düzeltiniz, eleman kesitlerini gerekiyorsa büyütünüz. Donatı seçimlerinizi gözden geçiriniz. programın hata mesajlarını irdeleyerek ne yapmanız gerektiğini çok rahat bulacağınızı düşünüyorum. Sonrasında aşamadığınız bir konu olursa forumdan mutlaka yardım alırsınız.

Saygılarımla.

Ekli dosyayı görüntüle 47317
Basri epey zaman harcayıp ders niteliğinde ücretsiz danışmanlık yapmışsın somut veriler ortaya koymuşsun ama beklenen sonuç olmuş, hiç öz eleştiri yok.

Bir de kendi yetersizliklerini örtmek için çoğul ifadeler kullanmak yok mu? Kimmiş onlar çok merak ediyorum versiyon 11’den memnun olmayanlar.

Sevgili arkadaşlar mühendis arkadaşlar bu işin teorisine kafa yoran arkadaşlar yönetmelik çalışan literatür okuyan arkadaşlar, programı rastgele kullanmayan arkadaşlar versiyon 11 le program öyle bir noktaya geldi ki öyle bir eşikte ki o eşiği atladıktan sonra bambaşka bir boyuta sıçrayacak o günleri sabırsızlıkla bekliyoruz.

Şükrü bey bakın ben özeleştirimi elbette yapıyorum kendi eksiğim hatalarım elbette çok fazladır meslek büyüklerimiz bu işle daha çok ilgilenenlerden tecrübe edinebiliriz bu üslüp yakışmıyor bizlerde buralara emek vermiş inşaat mühendisiyiz kendinizi çok yükseklerde görmeyin lütfen ben genel anlamda yaşanan duyduğum şahit olduğum rahatsızlıklar dile getiriyorum 10.94 te çözülen bir iş 11.11 gelince hatalar çıkınca o bina sorunlu mu olmuş oluyor program bu hataları elbette olabilir bunları dile getiriyoruz kendi yetersizliklerini örtmekle ilgisi yok ben şahsıma hatalarım varsa yanlışlarım tabiki doğrusunu öğrenmek isterim hatamı örtmek gibi bir çabam yok iyi bir inşaat mühendisi olabilrsiniz ama üslüpa dikkat edip karşınızdaki anlamaya yönelik değil de sanki siz hatalarınızı kapatmaya çalılşır gibi konuşuyorsunuz

Şükrü bey bakın ben özeleştirimi elbette yapıyorum kendi eksiğim hatalarım elbette çok fazladır meslek büyüklerimiz bu işle daha çok ilgilenenlerden tecrübe edinebiliriz bu üslüp yakışmıyor bizlerde buralara emek vermiş inşaat mühendisiyiz kendinizi çok yükseklerde görmeyin lütfen ben genel anlamda yaşanan duyduğum şahit olduğum rahatsızlıklar dile getiriyorum 10.94 te çözülen bir iş 11.11 gelince hatalar çıkınca o bina sorunlu mu olmuş oluyor program bu hataları elbette olabilir bunları dile getiriyoruz kendi yetersizliklerini örtmekle ilgisi yok ben şahsıma hatalarım varsa yanlışlarım tabiki doğrusunu öğrenmek isterim hatamı örtmek gibi bir çabam yok iyi bir inşaat mühendisi olabilrsiniz ama üslüpa dikkat edip karşınızdaki anlamaya yönelik değil de sanki siz hatalarınızı kapatmaya çalılşır gibi konuşuyorsunuz
aşağıda bir önceki mesajınızdaki kalıp planınızı ekliyorum. kalıp planınızda iki nokta dikkatimi çekti:

2. sanırım kolon kiriş kesme güvenliğini aşmak için programı kandırmışsınız (sabun yapmışsınız) ve tüm kirişlerin yönleriyle oynamışsınız. kirişlerinizin yönleri hatalı.

Basri bey somut olarak iki madde yazmış, bunlar çok önemli.

V10.94 ile v11 arasında neler farklı liste halinde yayınlandı. O listeye göre kendi projelerinizi gözden geçirebilirsiniz.

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

En basitinden v10.94 de kullanıcı denetiminde olan bir çok konu V11’de otomatik olarak kontrol ediliyor temel farklardan bir tanesi bu olabilir.

Genel konuşursanız bu tür eleştiriler alırsınız somutlaştırın biz de gözden geçirelim İdecad yetkilileri de gözden geçirsin.

Örnek vermem gerekirse şu kolonda fazla donatı çıkıyor bir tespit değildir bunun somutlaştırılması gerekir neye göre fazla çıkıyor datayı doğru girdiniz mi yükler doğru mu kaç çıkması gerekiyor da kaç çıktı bu soruların cevabı olması lazım yoksa soru tek başına soyut kalıyor hiçbir anlamı yok mühendisce değil.

Temelde ilave aralıkları 1 cm çıkıyor bu soru da somut değil eğer bir donatı aralığı 1 cm. çıkıyorsa foruma yazı yazmadan önce datanın tasarımın gözden geçirilmesi lazım herkesin derdi projemi nasıl yaptırırım. Yönetmelikten bi haber bir çok kullanıcı var mühendisliğin temel esaslarıdır teoriye hakim olmak, yönetmeliğe hakim olmak. TS500 den haberi olmayan bir sürü kullanıcı var bu forumda.

Bu form gönüllülük esasına göre çalışıyor. İdeCad in ayrıca lisanslı v10.94 ve V11 kullanıcıları için ayrı bir iletişim ve destek portalı var. Ondan da proje bazında yararlanılabilir.

Son düzenleme:
Çok teşekkür ederim sağolun haklısınız zaman zaman bu durumlar ile karşılaşılıyor işler sıkışınca insan bazen ne dediğini bilmeyebiliyor herhangi bir kırıcı sözüm olduysa kusuruma bakmayın dediklerinizi dikkat alıp öyle tasarıma devam edeceğim yıl sonu yetişmesi gereken işler olduğu için bir anda insan hataların çözümlemek istiyor epey zamandır uğraşılan proje olduğu için çok teşekkür ederim

Konudan biraz bağımsız, ancak, tekrar yazıyorum, biz v10.94'e göre, v11de daha az rapor hatası alarak çözüm yapmaya başladık :). istisnasız neredeyse tüm projelerde. bazen kendi modelimizden de şüphelenip tekrar kontrol sağlıyoruz.

Ayrıca idecad personeli destek merkezinden de çok hızlı geri dönüş yapmakta.

Foruma yeni gelen arkadaşlar sadece soru sormak için forumda bulunmasın. Bu forumda yazılmış tüm konuları ve çözüm yöntemlerini okusunlar bir hobi gibi, proje yetkinlikleri artacaktır.

Geri