Merhaba Sayın
@statikbrk ;
Bu mesajınızı görünce daha önceki mesajlarınızı merak ederek baktım ve genel olarak aynı tarzda sorularınız olduğunu gördüm. cevap verilmeyen son mesajınızı incelediğimde programı en sade haliyle kullandığınızı gördüm. Programın sunmuş olduğu imkanları neredeyse hiç kullanmamışsınız ve anlaşılan o ki minimum donatı ve kesit elde edecek şekilde hareket ediyorsunuz.
Aşağıda bir önceki mesajınızdaki kalıp planınızı ekliyorum. Kalıp planınızda iki nokta dikkatimi çekti:
1. kısa doğrultuda kiriş süreksizlikleriniz çok fazla, yapı neredeyse ortadan ikiye ayrılacak gibi gözüküyor. o yönde tüm yük aktarımı döşemeye emanet.
2. Sanırım kolon kiriş kesme güvenliğini aşmak için programı kandırmışsınız (sabun yapmışsınız) ve tüm kirişlerin yönleriyle oynamışsınız. Kirişlerinizin yönleri hatalı.
Naçizane fikrim sorularınıza cevap alabilmek için öncelikli olarak yaklaşımınız mühendisçe olmalı, her projede donatılar minimum çıkacak diye bir şey olamaz. Minimum donatı istiyorsanız sisteminiz ve eleman kesitleriniz ona uygun seçilmiş olmalı. Böyle büyük projelerde programı ve kendinizi kandırarak sorunlardan kurtulmamanızı öneririm.
Kalıp planını paylaştığım projenizde de öncelikle kalıp planınızı düzeltiniz, eleman kesitlerini gerekiyorsa büyütünüz. Donatı seçimlerinizi gözden geçiriniz. programın hata mesajlarını irdeleyerek ne yapmanız gerektiğini çok rahat bulacağınızı düşünüyorum. Sonrasında aşamadığınız bir konu olursa forumdan mutlaka yardım alırsınız.
Saygılarımla.
Ekli dosyayı görüntüle 47317