Merhabalar oluşturduğum şekilde bir gölgelik isteniyor, analiz alamıyorum geometri kontrolünde kısa obje uyarısı alıyorum, yardımcı olabilir misiniz? Bu şekilde bir sistem yeterli olur mu ?

Dönüşünüz için teşekkür ederim, dediğiniz şekilde güncelledim fakat pmm ve sehim sınırı hataları çok oldu, kesit büyütmeyi mi tavsiye edersiniz? yoksa statik açıdan eklemem gereken bağlantılar mı var? Teşekkürler.Sisteminizin çatısı için bir tür makas sistemi diyebiliriz. Bu yüzden aşağıda yeşil ile işaretlediğim bölümleri kolon komutu ile değil çelik kiriş komutu ile modelleyiniz. Analzi açısından bir şey değişmese de çizim ve rapor isimlendirmesi olarak çok daha uygun olacaktır.
Ekli dosyayı görüntüle 60325
Aşağıda gösterdiğim gibi ana kirişlere bağlanan diğer çelik kirişleri kesiştiği bölümden 2 'ye bölün ve o şekilde kaynatın. Mahya düzlemine dik olan kirişler bütün halde kalıp, ona din olanları 2 'ye bölün ve kaynaklı birleşimi o şekilde teşkil edin. Sorununuz çözülecektir.
Ekli dosyayı görüntüle 60326
Saygılarımla...
Dönüşünüz için teşekkür ederim, dediğiniz şekilde güncelledim fakat pmm ve sehim sınırı hataları çok oldu, kesit büyütmeyi mi tavsiye edersiniz? yoksa statik açıdan eklemem gereken bağlantılar mı var? Teşekkürler.

Kıymetli dönüşünüz için teşekkürlerProjenizde iki kolon ayağı birbirine çok yakın (bitişik) olduğu için bunlar arasında analiz modelinde bağlantı tanımlanmış durumda. Bu sebeple de temele bağlantı oluşturulması gerekiyor. Bunun için pedestal dediğimiz küçük betonarme koloncuklar kullanabilirsiniz. Beton temel üstü çelik sistemlerin neredeyse tamamında bu küçük betonarme koloncukları öneriyoruz.
Ekli dosyayı görüntüle 60329
Kesit büyütmekten ziyade ilk önerim projenizin sonuçlarını incelemek olacaktır. Her projede öncelikle analiz modelini, deformasyonları ve iç kuvvetleri inceleyiniz. Sehven yapılmış modelleme hatalarını ortaya çıkartmak için verimli bir tekniktir.
Saygılarımla...