V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Gölgelik mahyada sehim hatası

symasln

Etkin Üye
Merhabalar kolay gelsin herkese,
Projedeki gibi bir gölgelik uygulanacak, fakat sehim hatası alıyorum kesiti arttırmayı denedim ama çözüm olmadı, tavsiyesi olan var mıdır?

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Merhabalar kolay gelsin herkese,
Projedeki gibi bir gölgelik uygulanacak, fakat sehim hatası alıyorum kesiti arttırmayı denedim ama çözüm olmadı, tavsiyesi olan var mıdır?

Sehiminiz yetersiz gözüküyor; bazı önerilerde bulunabilirim.

1775563493905.png

Bu sistem için aşağıda mor ile seçili olarak işaretlediğim kirişte, uzunluğunu sehim kontrolü için referans alabilirsiniz çünkü çatı elemanlarının yükleri bu kirişlere aktarılıyor. Bir nevi tek kiriş gibi kabul edebiliriz. Ancak böyle olması durumunda bile sehim yetersiz.

1775563591659.png

Bu noktada taşıyıcı sistem değişikliği en uygun çözüm olabilir. Çatı elemanlarında yükü kendileri taşıyacak şekilde makas sistemi teşkil edebilirsiniz.

Kolonlar arasında büyük kutu profiller teşkil edip diğer elemanları bu ana kirişlere bağlayarak bir taşıyıcı sistem teşkil edebilirsiniz.

Bir noktada kesit değiştirmek çok işe yaramayabilir çünkü kesit artırmak zati yükü de artıracağından sehim değeri beklediğiniz kadar verimli şekilde değişmeyebilir. Burada taşıyıcı sistem değişikliği daha uygun olacaktır.

Saygılarımla...

Aslında kolonlar arasına dördüncü bir kolonu ekleyemiyorum, bu sebepten dolayı ortaya ekleyeceğim makası dediğiniz gibi kirişe taşıtıyorum fakat onda da kiriş yine sehim hatası veriyor, eklemiş olduğum durumda sehim uyarısı çıkmadı, sağlıklı olur mu uygulamak yine de?

Ekli dosyalar

Aslında kolonlar arasına dördüncü bir kolonu ekleyemiyorum, bu sebepten dolayı ortaya ekleyeceğim makası dediğiniz gibi kirişe taşıtıyorum fakat onda da kiriş yine sehim hatası veriyor, eklemiş olduğum durumda sehim uyarısı çıkmadı, sağlıklı olur mu uygulamak yine de?

Bu noktada kirişin sehim hatası vermesi oldukça beklenen bir davranış. Taşıyıcı sistemi değiştirmeniz gerekiyor.

Eklediğiniz projede sehim hatası mevcut. PMM hatası bulunmuyor sadece. Bu tip projelerde kesit belirleyen en önemli etken sehim sınırıdır.

Saygılarımla...

Geri