Son kullanıcı ve upgrade fiyat listeleri 15 Haziran 2025 tarihine kadar geçerlidir. Bu tarihten sonra yeni fiyatlar geçerli olacaktır.
V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Görünüş kesit

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ebrargns
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ebrargns

Yeni Üye
iadecad mimaride görünüş kesit almayı açıklarmısınız oaradan autocade atmayı açıklarmısınız .
çizilmiş bir kat planını idecade autocadden nasıl atarız ??

Re: görünüş kesit ???

Kesit görünüş işlemleri için linkteki videoyu izleyiniz.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Çizimleri, hangisi olursa olsun (kesit, görünüş, plan vs) dwg formatına çevirmek sadece bir komuttan ibarettir. Ekteki resimde Statik programda örnek gösterdim. Aynı komut mimari programda da mevcuttur. Sadece dwg değil diğer formatlara da dönüştürülebilir.

Diğer eğitim konularına ekteki linkten ulaşabilirsiniz.
Not: Bu videolar mevcut versiyon değil önceki versiyona aittir. Yeni versiyon hız,kolaylık ve artılar içermektedir. Lütfen İdeYAPI dan bilgi isteyiniz.

Ekli dosyalar

• Screenshot 2015-05-05 13.10.12.png
    Screenshot 2015-05-05 13.10.12.png
    110.1 KB · Görüntüleme: 5,254

öncelikle tşkkur ederim fakat bu şekilde idecade atıyor fakat onun üzerinden ben değişim yapamıyorum bu nasıl olacak sadece atılmış bir şekilde duuruyor.

autocadden idecade kat planını bu şekilde aldım fakat ben onun üzerinden kesit gornuş almak istiyorum dogal olarak bidaha çizmiyim diye o şekilde olmaz mı ben onun üzerinden düzeltme yapamıyormuyum

Merhabalar;

Autocad'den İdeCAD'e import yaptığınızda üzerinde işlem yapmak istiyorsanız,import yaparken çıkan import/export seçeneğinden bloklama seçeneğinin işaretli olmaması gerekmektedir.
Kesit Görünüş almak için çizgisel olarak aldığınız dwg'yi altlık olarak kullanıp,İdeCAD'de Mimari objelerle üzerinden tekrar çizmeniz gerekmektedir.

Ekli dosyalar

• 111.png
    111.png
    23.2 KB · Görüntüleme: 5,239

ebrargns":1vlzcj59' Alıntı:
autocadden idecade kat planını bu şekilde aldım fakat ben onun üzerinden kesit gornuş almak istiyorum dogal olarak bidaha çizmiyim diye o şekilde olmaz mı ben onun üzerinden düzeltme yapamıyormuyum
Sizin söylediğiniz farklı bir durum. AutoCAD de çizilmiş bir projeyi İdeMİMAR ile açıp kesit görünüş almak istiyorsunuz. İdeCAD de çizdiğiniz her şey akıllı obje mantığındadır. (Yani kolon kolon olduğunu bilir, duvar duvar olduğunu bilir).Dolayısıyla kesit görünüş dahil her işlem bu mantığın üzerine kuruludur. Oysa AutoCAD de herşey çizgilerden ibarettir. 3 boyutlu yaptığınız çizimler bile kendilerine özellikler verilmiş çizgilerdir. Bu yüzden oradan aldığınız plan üzerinden kesit alamazsınız. Fakat şöyle bir kolay yöntem söyleyebilirim. İdeCAD de diğer program tarafından belli bir mantıkla hazırlanmış çizgileri kendi akıllı objelerine döndürebilmek için bir komut var. Ben yine örnek olsun diye kendimdeki statik projede üzerinde ekteki resimde gösteriyorum.

2 boyutlu proje oku komutu ile çizgi ile çizdiğiniz bazı çizgileri kolaylıkla İdeCAD objelerine dönüştürebiliyorsunuz. (kolon,duvar, aks vs...) Bu şekilde planı yeniden çizme süreciniz kısalıyor ve bunun üzerinden kesit alabiliyorsunuz. Yazdıklarınızdan benim anladığım bu. Farklı bir şey mi kastettiniz bilmiyorum.

Ekli dosyalar

• Screenshot 2015-05-05 17.07.09.png
    Screenshot 2015-05-05 17.07.09.png
    228.6 KB · Görüntüleme: 5,229
Geri