V11'i Online Satın Alın

göreli ötelenme uyarısı ve zemin balkonu

rmzn.yldrm

Yeni Üye
merhabalar aşağıya eklediğim projede göreli kat ötelenmesi uyarısı alıyorum nasıl düzelte bilirim. aslında mantıklı gelmiyor çünkü yapı tek katlı ve rm-km farkı fazla değil ki bu farkı azaltacak yönde kolonları çevirdim ama uyarı yine değişmedi

bir diğer sorum yapı zeminden 35cm yukarıda ve bu yüksekliği kirişli radye temel ile geçmek istiyorum ama 35cm kotuna balkonuancak şekilde ki gibi yerleştire bildim doğru bir uygulama mıdır? geometrik kontrollerdeki hatalı döşeme yüksekliğini önemsememem doğru olur mu ? ( not zemine döşeme attığımda radye döşeme olarak algılıyor ve 30 cm kalınlığından az olamaz diyor bu sebeple ekte ki şekilde ki gibi bir çözüm düşündüm )

Ekli dosyalar

Merhaba,

Projedeki göreli ötelemesinin sebebi -280 cm kotunda tanımlanan döşeme... Kat tavanında tanımlanan döşeme sürekli temele oturmaz. Bu nedenle tanımladığınız döşemesinin tüm kenarları boşta kalıyor. D29 döşemesini tanımlarken S8-S9 kolonu arasına kiriş veya panel tanımlanmalı.
Sistemde kirişli radye temel yerine kirişsiz radye uygulanıp sürekli temel yerine su basman perdeleri kullanılabilir. Su basman perdesi yüksekliği de kat yüksekliğine ilave edilebilir.

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Ayrıca programda kirişli radye döşeme sistemlerde üst yapı etkileşimli çözüm öngörülmemektedir.

İyi çalışmalar

Geri