Göreli Kat Öteleme Problemi

eissenhover

Etkin Üye
Merhabalar, ekteki projede göreli kat öteleme problemini bir türlü çözemiyorum, sistemi rijitleştirmek adına bir çok yol denesemde sorunu gideremedim, yardımcı olabilirseniz çok mutlu olurum, herkese teşekkür ederim.

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
 
Merhaba;

1- Merkezi çaprazlı çerçevenin olduğu doğrultuda kirişler mafsallı olmalı, sizin projenizde moment aktarıyor. Bu kirişleri seçip özelliklerine girip serbestlikler alt sekmesinden M2 ve M3 için i ve j ucuna işaret konulmalı veya tek kayma levhalı birleşim, köşebentli birleşim gibi bir kayma birleşimi ile kirişler kolonlara bağlanmalıdır.
2- Makaslara tanımladığınız stabilite kirişleri moment aktarıyor, uygun değil bu nedenle cok sayıda stabilite kirişi girmeniz gerekmiş. Çoğu silindi, bu elemanları makas alt başlığına çapraz uc birleşimi ile bağlayınız.
3- Orta aks kolonlar birbirine x doğrultusunda hiç bağlanmıyor, sürekliliği ve3 yük akısını sağlamak için dış akslarda oldugu gibi kiriş girmelisiniz.
4- Analiz ayarları sekmesinde göreli öteleme için 2 farklı sınır değer mevcut. Duvar kullanmayacaksanız görseldeki seçeneği kullanınız.
5- Kolon kesitlerini büyütmeniz gerekecektir.

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
projenizi linkten indirebilirsiniz.

göreli öteleme.png
 
Geri
Üst