V11'i Online Satın Alın

Göreli Kat Ötelemeleri Sağlamıyor

damlaozgur

Etkin Üye
Merhabalar , hem x hem y yönünde bir türlü göreli kat ötelemelerini sağlatamadım. zemin ze kötü , ama yine de daha perdeli bi sistem denememe rağmen sağlayamadım. gözden kaçırdığım bir durum mu var. önerilerinize ihtiyacım var mümkünse teşekkür ederim şimdiden.

Ekli dosyalar

Öncelikle zemin parametrelerini bir geoteknik uzmanı ile birlikte değerlendirin. Zemin sınıfı ve zemin taşıma gücü çok düşük. Bir zemin iyileştirmesi ihtiyacı var diye düşünüyorum. Zemin sınıfı nedeniyle lamda değeri düşük.... Bu durumda göreli kat ötelemelerini sağlamanız çok zor.... Zemin sınıfı ZD olması durumunda bu sorun ortadan kalkıyor.....

Öncelikle zemin parametrelerini bir geoteknik uzmanı ile birlikte değerlendirin. Zemin sınıfı ve zemin taşıma gücü çok düşük. Bir zemin iyileştirmesi ihtiyacı var diye düşünüyorum. Zemin sınıfı nedeniyle lamda değeri düşük.... Bu durumda göreli kat ötelemelerini sağlamanız çok zor.... Zemin sınıfı ZD olması durumunda bu sorun ortadan kalkıyor.....
evet maalesef zem,n değerleri çok düşük. daha kötü bir zeminde zd çözmüştüm o çok daha karmaşık ve 7 katlıydı. çok düzensiz bir binaydı. metrekare ve maaliyet açısından zemin iyileştirmeye de çok yanaşmıyorlar.

Maalesef kesitleri artırsanız bile özellikle y yönü için sağlama imkanınız pek yok gibi. Ötelemeler çok yüksek çünkü... Diyelim ki kesit veya beton kalitesini artırıp bir şekilde kurtardık ... Bu durumda basit bir zemin iyileştirme ile harcayacağının üstünde bir maliyet olur. Kesitlerin artması nedeniyle de uygulama da zorluklar çıkar...
İşiniz zor... Kolay gelsin....

Geri