Göreli kat öteleme hatası

merhaba , aşağıdaki data da betonarme + çelik birlikte çözüm yapılan projede iki tane farklı kolonda göreli kat öteleme hatası alıyorum ve gideremiyorum yardımcı olabilir misiniz
 

Ekli dosyalar

  • Data11.cde
    22.1 MB · Görüntüleme: 26
Çelik kolonlarınıza Y yönünde düşey çapraz atayın.

Bunun haricinde;

1-) Seçmiş olduğunuz çelik kesitler piyasada kolay bulunacak kesitler değil. .Ayrıca proje ciddi şekilde optimize edilmeye ihtiyaç duyuyor.
2-) Kar ve rüzgar yükleriniz hatalı.
3-) Çelik kolon+ betonarme kolon birleşimi uygun değil. Ankrajlar dışarıda kalmış. Ayrıca idecad çelik + Betonarme bağlantı hesabını birlikte yapmaz. Sadece çelik ayak hesabını yapar. Bu tarz yapılarda bu birleşim çok kritik çıkar.
4-) Çapraz yerleşiminizde bir dolu bir boş yapmak zorunda değilsiniz. Daha fazla aralık atlamak daha ekonomik olacaktır.
5-) Rüzgar kolonlarını makas alt başlığına bağlıyorsanız makasınızın alt başlığını ilgili yönde tutmanız gerekir.
6-) Çelik proje detaylarınızı ben oda projesi gibi verip geçeyim imalatçı düzeltsin mantığı ile yapmayın. Davalık olunca ciddi cezalar yersiniz.

Saygılar.
 
1- Kolonların zayıf ekseninde ya moment aktaran birleşim kullanınız ya da düşey çapraz giriniz ve bu duruma uygun sihirbaz üzerinden taşıyıcı sistem tipi seçiniz.
2- Kaplama üzeri sabit yükünüz çok ciddi görünüyor. Hareketli yükünüzü de kontrol ediniz.
3- Ara katta yer alan makaslarınızda alt ve üst başlıklar birbirinden bağımsız, stabilite kirişleri ile alt ve üst başlıkları 2 veya 3 sıra stabilite kirişleri ile bağlayınız. Bunun yanı sıra bu makasların sağ tarafı betonarme kolonlarına birleşim girilmemiş, giriniz.
4- Üst katta makasları çelik kolonların başlıklarına bağlayınız. 23 sn periyod çıkıyor, çok yüksek. Çelik kolonların başlıklarına alın levhalı makas birleşimi ile makas alt ve üst başlığını ayrı ayrı bağlayınız.
 
Geri
Üst