bu ve buna benzer sorular için idecad yardim portalını kullanabilirsiniz. çok detaylı açıklamalar var. örnek olması açısından sizin sorunuzun yanıtı olan linki paylaşıyorum. ilgili sayfada arama bölümüne " göreli kat ötelemesi çok yüksek sistem rijitliğini arttırın " yazdım.sistemin rijitliğini arttırın hatası bu hatayı sürekli alıyorum hep 1. kat ve 2. kat için oluyor bu sorunu nasıl aşa bilirim yardımcı olursanız çok sevinirim.
Teşekkür ederim. Bağ kirişli yapılarda üst yapı etkileşimli çözüm yapılamaz dediğinizde yönetmelikte böyle bir madde var mı yoksa mantık hatası olur gibi mi hatalı olur diyorsunuz.İlave olarak; projenizde p13 perdesinin altına temel bağ kirişi tanımlanmış. Bağ kirişlerinde üst yapı etkileşimli çözüm yapılmaz ve bu durumda analiz modeli hatalı oluşur. Bağ kirişi yerine sürekli temel tanımlanması uygun olur.
TK09 temelinin S07 kolonuna bağlanmadığı görülüyor.
Temel bağ kirişlerinde programda üst yapı etkileşimli çözüm yapılmadığı ile için model hatalı olur. Ayrıca Temel bağ kirişleri ile ilgili TBDY2018 madde 16.8.5'i inceleyebilirsiniz.Teşekkür ederim. Bağ kirişli yapılarda üst yapı etkileşimli çözüm yapılamaz dediğinizde yönetmelikte böyle bir madde var mı yoksa mantık hatası olur gibi mi hatalı olur diyorsunuz.