V11'i Online Satın Alın

göreli kat ötelemesi hatası alıyorum

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan tuna54
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

tuna54

Etkin Üye
ne yaptıysam düzeltemedim esnek derz kullanmayacağım onu önermeyin lütfen farklı bi çözüm önerebilir misiniz? teşekkürler.

Zemin etüt raporu hazırlandı mı ? Projedeki değerlerin teyit edilmesi gerekir. Hem taşımaca gücü hem de zemin sınıfı çok düşük. Bu değerlere göre zemin iyileştirilmesi ön görülmüş olmalı.... Öngörülmese bile bu konuyu geoteknikçiniz ile tartışın derim.

Projenizde gelince ;
Tek yüklemeli hesap yöntemini seçin;
Merdiven mesnetlerini yapı ile birlikte çözüm olarak ayarlayın.
Köşe kolonların uzun kenarı y yönünde olacak şekilde modelleyin.
Merdiven ortasındaki kolonun y boyutu 100 cm yapın.
Fiber model olarak çözümleyin.
Duvar yüklerini girin.

Göreli kat ötelemesinin çözüldüğü durum ektedir. Temel ve kolon birleşim sorunlarını siz ayarlayın.

İyi çalışmalar..

Ekli dosyalar

Zemin etüt raporu hazırlandı mı ? Projedeki değerlerin teyit edilmesi gerekir. Hem taşımaca gücü hem de zemin sınıfı çok düşük. Bu değerlere göre zemin iyileştirilmesi ön görülmüş olmalı.... Öngörülmese bile bu konuyu geoteknikçiniz ile tartışın derim.

Projenizde gelince ;
Duvar yüklerini girin.

Göreli kat ötelemesinin çözüldüğü durum ektedir. Temel ve kolon birleşim sorunlarını siz ayarlayın.

İyi çalışmalar..
Duvar yüklerini girin.

teşekkür ederim öncelikle 2 sorum olacaktı
1-duvar yüklerini girmesem ne olur ? (bir mühendiste gördüm projelerinde duvar yüklerini girmiyordu)
2- tek yüklemeli hesap yöntemini nasıl seçeceğim bulamadım

teşekkür ederim öncelikle 2 sorum olacaktı
1-duvar yüklerini girmesem ne olur ? (bir mühendiste gördüm projelerinde duvar yüklerini girmiyordu)
2- tek yüklemeli hesap yöntemini nasıl seçeceğim bulamadım
duvar yüklerini girmez iseniz hata yapmış olursunuz. Duvar kalınlığı ve malzemesini tanımlayıp otomatik duvar yüksekliği seçeneğini seçerseniz program otomatik alır. yada kendiniz manuel tanımlamalısınız. ama mutlaka tanımlamalısınız.
İki yüklemeli durum rijit bodrumlu yapılar için zorunludur. Diğer durumlarda seçilmeyebilir. Ben bu şekilde tercih ediyorum.

Geri