-1.bodrum kat tavanında bulunan düşük döşemelerinizin düşey taşıyıcılarında kot hatası var gibi geldi bana zira -30 kadar düşürülmemiş gibi duruyorlar.Merhabalar, kolonu 5 cm büyüttüğümde göreli kat ötelemesi iki katı artıyor, bodrumda ufak bir düzenleme yaptım projede 450 hata ortaya çıktı. Acaba sorun nedir? Yardımcı olabilecek var mı?
-Geotemetri kontrolünde de bir sorun gözükmüyor, 3 boyutlu ekranda baktığımda da bir absürtlük göremedim-1.bodrum kat tavanında bulunan düşük döşemelerinizin düşey taşıyıcılarında kot hatası var gibi geldi bana zira -30 kadar düşürülmemiş gibi duruyorlar.
-bu ve gibi geometrik hatalarınızı detaylıca kontrol etmekte fayda var.
-5cm yüzünden 450 hata olması modelde birtakım sorunlar olduğuna işaret bence çünkü mantıksız yani böyle bir durum.
-ayrıca 8 katlı binada 2025'te 25cmlik perde kiriş kalınlıkları sizce mantıklı mı? tamam 0.9Sds ama yani demir girse pompa girmez pompa girse beton girmez biraz hatalı imalatlara açık bir kesit boyutu bence 5cm eklemenizde fayda olur.
-ikisini de analiz ettirdim 1nolu 335 2nolu 315 hata verdi yani sanırım fark 20.
-düzensizlik raporlarınızda B2 zemin kat için devasa bir değer var sanki bina oradan kırılmışçasına. izin verilen değer 2 iken sizinki 26 falan.
-A1 burulma düzensizliği de var tüm katlarda.
bence rijit olmayan bodrumdan kaynaklı 9 katınız var adları her neyse.zemin + 7 katlı bir yapı
evet ama nereden bilsin program sizin kolonu yüksek dökmek istemeyeceğinizi? ben şantiyesel açıdan ele almıştım durumu.Geotemetri kontrolünde de bir sorun gözükmüyor
anladım o zaman KKBB hatalarından kaynaklı 6 seçeneğiniz var. 1-kolon kesit büyütmek. 2-kiriş genişlik büyütmek. 3-kiriş derinlik büyütmek. 4-beton kalitesi büyütmek. 5-demir miktarını azaltmak. 6-kolonları perde yapmak.şu anda ön tasarım için modelleme yapıyoruz
haklısınız ben donatılara bakmamıştım aslında çok durmuyorlar.aslında bahsettiğiniz gibi beton veya demirin girmeyeceği bir alan bodrumda bir kaç tane kolonda mevcut
bu arada kiriş derinliğinden bahsetmemiştim. sanırım 50leri 60 yapmışsınız. Y yönü KKB hatası veren yerlerde y yöndeki derinliğin artırılmasından bahsetmiştim.3-kiriş derinlik büyütmek.
bu haliyle hatasız görünüyor ancak kiriş kapasitelerini artırmak adına 1-2 çap açılıp kkb hatası alınırsa da ilgili müdahaleler ufak rötuşlarla nihayete erdirilebiliyor duruyor. hayırlı olsun şimdidenEvet şuan tek problemimiz düşük döşeme olan yerlerdeki perde kesme güvenliği
evet v11.14 düşük versiyonla kaydetme vardı galiba bakayım bi.Teşekkür ederim, sanırım siz versiyon 11 kullanıyorsunuz. Diğer başlıkta ve bu başlıkta paylaştığınız projeleri açamıyorum
burada yükledim eski versiyonuylaTeşekkür ederim, sanırım siz versiyon 11 kullanıyorsunuz. Diğer başlıkta ve bu başlıkta paylaştığınız projeleri açamıyorum
enteresan bir durum olmuş. güncel olan eftaldir.Attığınız projeyi analiz ettiğimde
Versiyon 11 de hata vermeyen proje
Versiyon 10 da y yönünde R=4/5 alın diyor ve 29 hata veriyor