Projenizi inceledim. Göreli kat ötelenmesinden şikayet ediyorsunuz fakat statik tasarımınız ne yazık ki çok iyi değil. Tek yönde perdeleriniz var, diğer yön düşey taşıyıcılık anlamında yetersiz. Hepi topu 3 tane kolon var ve bunlar da 35 lik kirişlerle tek açıklıkta birbirine bağlanmış. Hiç olmazsa kolonları perdelere bağlayın, en azından perdeleri işin içine dahil etmiş olursunuz, hem de kiriş boylarını kısaltmış olursunuz. Kirişlerde sürekliliklere dikkat edin. Eğer yanlış tahmin etmediysem asansör kovasının bulunduğu yerde yine düşey perde koymalısınız ki Y yönünde rijitlğiniz artsın. perdeyi pas geçip kirişi binanın diğer ucuna bağlamak ne kadar mantıklı?
Projenizin özüne dokunmadan bir şeyleri düzeltmeye çalıştım ama sonuçta bu şekilde bir statik tasarım olmamalı. Mimarınızla görüşüp bazı esneklikler almalısınız. Ayrıca şu balkon kenarlarını yada fransız balkon gibi şeyleri birebir döşeme kenarı ile yapmaya çalışan arkadaşlara da bir iki cümle söylemek istiyorum: Şeklin aynısını yapmak için zorlamaya ne gerek var. Hele hele nervür döşeme yapıyorsanız her yer düz demektir. Analiz modelini oluşturduktan sonra garip şekilleri Kalıp Planı çizimlerinde de yapabilirsiniz. Kirişlerin ucundan, kenarından, olmadık yerlerinden tutmanıza gerek yok. Balkon şeklini birebir yakalayacağım diye tuhaf ve hataya açık düğüm noktaları meydana geliyor.
Yine aynı şekilde nervürlü döşeme yapıyorsunuz, istediğiniz yerden kiriş geçirme şansınız var, bu şansınızı, bu hakkınızı pozitif yönde ve iyi kullanmalısınız.
Çatı kat kiriş ve döşeme yüklerini tekrar gözden geçirerek analiz yapabilirsiniz. Diğer parametrelerinizle oynamadım. Ne kadar işinize yarar bilmiyorum ama ekte projeyi gönderiyorum kolay gelsin. (Projeyi yeniden analiz yapınız)