V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

Gözümüz yollarda kaldı!! nerdesin 6.01

Herkese selamlar .
Bu aralar forumda bayaga bir duraganlık var. Sanırım sıcaklardan kaynaklanıyor. 6.01 ile ilgili yeni gelişmeler varmı acaba ? Ağustos ayı sonuna cıkacak diye duymuştum. Sayin ide adminleri ve teknik destek , bu duraganlık döneminde formu canlandırma görevi sanırım sizlere düşüyor. En azından 6.01 ile ilgili gelişmeleri foruma daha sık aktarsanız sanırım forum biraz canlanır.
Saygılarımla
 
6.0100 versiyonundaki gelişmeleri ilgili duyurudan sizinle paylaşıyoruz. Program ağustos sonunda çıkmayacak, yanlış duymuşsunuz :) Yaz sonu-sonbahar başı olarak planlıyorduk, ancak bu versiyona birkaç yeni özellik daha eklemeyi uygun gördük. (Kuyu temel hesabı, sürekli temellerde etkileşimli çözüm ve önümüzdeki günlerde açıklanacak bir yeni özellik daha). Dolayısıyla yeni versiyon "bitince çıkacak"
 
Sayın admin ,
Bitince çıkacak diye çok yuvarlak bir cümle kullanmışsınız.bir an önce sabırsızlıkla bekliyoruz::::))))). 6.10 versiyonu için kesin bir tarih verebilirmisiniz acaba ?
Her zaman ide yapı
en hızlı ide yapı diyoruz
ama güncellemelerde de ide yapı artık daha hızlı olması gerekiyor galiba :)))
iyi çalışmalar
 
Sayın msa78, kesin bir tarih söylemek doğru olmaz, ancak planlara uygun olarak gidiyor. Gücelleme duyurusunda da yazdığım gibi ek olarak arazi modellemesini ve hafriyat hesabını da önceden planlanmadığı halde 6.0100 versiyonuna dahil ettik, bu çıkış tarihini biraz uzattı. 6.0100 versiyonunu sıradan bir "güncelleme" olarak değil aslında başlıbaşına yeni bir "versiyon" olarak görmeniz gerek.
Şu an itibarıyle versiyon geliştirmesi büyük oranda tamamlandı, test sürecine girildi. Yakında bir "genel beta" versiyonu ile sizin de version hakkında görüşlerinizi alıp özellikle çizimlere son şeklini vereceğiz.
 
İde ailesine mesajlara olan duyarlılığından dolayı tşk ediyorum. yeni versiyonun çıkmasını sabırsızlıkla bekliyorum.
 
ŞUNU BİR DAHA HATIRLATMAK İSTİYORUM BU VERSİYONDA YANİ ÇIKTI ÇIKACAK DEDİĞİNİZ
6.01 DE MUTLAKA VE MUTLAKA EĞİK KİRŞLERİN ÇİZİMLERİNİ HALLETMENİZ GEREKİYOR.BU
HİÇBİR PROGRAMCIDA GÖRÜLMEMİŞ İSTEDİĞİNİZ DÜŞEME KİRİŞ OBJELERİNİ KOT VERMEK SURETİYLE
3 BOYUTLU SİSTEMDE TANITIYORSUNUZ KALDIKİ BU ŞEKİLDEDE HESAP YAPTIRIYORSUNUZ
AMA AÇILIMLARI DÜZ ELEMAN GİBİ ÇİZDİRİYORSUNUNUZ BU İŞİ BÜTÜN PROGRAMCILAR HALLETMİŞ
ÖRNEĞİN EĞİK KRİŞLERİN DEMİR BOYU V.S HEPSİNİ EĞİK ELEMANIN AÇISINA GÖRE HALLETMİŞ FAKAT
ULUSLARARASI STATİK HESAP PROGRAMI DİYE ADLANDIRDIĞIMIZ İDEYAPI BU İŞİ HALA ÇÖZEMEMİŞ.TEKRAR
TEKRAR HATIRLATIYORUM VE FORUMA KATILAN DİĞER ARKADAŞLARINDA İDE YAPIYA BU DURUMU HATIRLATMASINI
İSTEYEREK BU ÇIKACAK DEDİĞİMİZ VERSİYONDA EĞİK KİRİŞ+DİĞER MERDİVEN HELİSEL VS.GİBİ BUNLARINDA
ÇİZİMLERİNİN MUTLAKA HALLEDİLMESİ GEREKİYOR.
KALIN SAĞLICAKLA
 
Sayın btemel52, bardağın her zaman boş tarafından bakmak ve herşeyin bir programda olmasını istemek kolaydır. Sizden biraz da ideYAPI'nın hallettiği kısımları görmenizi isteriz. v5'ten v6'ya yapılan işler listesi ortada. 6 versiyonu satışa çıktığından bu yana (bonus olarak) eklenen yeni özellikler ortada. 6.0100 versiyonunun adı bu özelliklerle kolaylıkla ideSTATİK 7 olabilirdi.
Buna mukabil hala bizden yapmamızı istenen işler listesi de ortada. (ideSTATİK'te neler olmasını istersiniz kısmını okuyun).

Üzerinde çalıştığımız yeni özellikleri yazılım geliştirme aşamasında sizinle paylaşma konusuna gelirsek : eğer sadece bu şekilde negatif tepkiler alacaksak (gözümüz yollarda kaldı, çıktı çıkacak dediğiniz, neredesin vs), Aynen sizin de söylediğiniz şekilde "diğer programcılar gibi" bundan sonra yaptığımız işleri yaparken sizlerle paylaşmamayı da ciddi olarak düşüneceğiz.

Not: Forum kültüründe büyük harfle yazmak karşıdakine bağırmak anlamına gelir.
 
Merhabalar..
Versiyon 5 ten versiyon 6 ya geçiş yaklaşık 3-4 yıllık yoğun çalışmalarla bu noktaya getirildi..Biz kullanıcıların talepleri fuarlarda yüz yüze,İdeYAPI merkez ofis ile telefon görüşmeleriyle,ve buradaki forum da aktarılmaya çalışıldı..

Sağ olsunlar İdeYAPI yetkilileri bu öneri ve isteklerimizi dikkate aldıklarını beyan ederek gerekli çalışma içerine belli bir plan ve program dahilinde girdiklerini yine bu forumdaki DUYURULAR başlığında bizlerle paylaştılar..

Duyurularda bahsedilen heyecan verici yeni özellikler biz kullanıcıları sevindirirken,öte yandan uzun zamandan beri talep ettiğimiz sayın btemel52 nin de bahsetmiş olduğu benimde önemli saydığım ve aktardığım "Eğik kirşlerin çizim" taleplerine öncelik verilmesi biz kullanıcıları rahatlatacaktır..

Eğik kolon ve birleşimleri ile ilgi çalışmanın yapılmış olduğunu yine buradan bizlerle paylaşmıştınız...Eğik kirşlerin çizimleri ile alakalı yapılan çalışmaları 6.0100 versiyonunda umarım bizlere yetiştirirsiniz...
 
Sevgili İdeYAPI yetkilileri,sevgili Ar-Ge çalışanları;
Çalışmalarınızı taktirle karşılıyoruz,sizin emeğinizin değerini biz eski kullanıcılar fazlasıyla anlayabiliyoruz,o sebepten dolayıdır ki yıllardır sizlerle beraberiz...
Zaman zaman sizi sıkacak taleplerimiz olabilir,zaman zaman sizden biraz daha hızlı olmanız talep edilebilir,bütün bu talepler makul taleplerdir...

Yeni gelişmeleri biz kullanıcılarla paylaşmanız sizlere ayrı bir çalışma azmi ve gayreti sağlayacaktır...Bardağın dolu tarafı zaten dolu,bizler boş tarafına bakmak zorundayız..Ayrıca rakip programların bazı olanakları her ne kadar şu anki haliyle İdeYAPı dan üstünlük gösterse de,ideYAPI konforu ile kıyaslanmayacak vaziyettedir..
 
Sevgili İdeYAPI yetkilileri;

Sizler rakiplerinizin ortaya koyduğu yazılımlarıın özeliklerini kuşkusuz bizden fazla incelemektesiniz..Piyasada bu programların hangi özellikleri dolayısı ile tercih edildiklerini biliyorsunuz...Tercih Sebenleri her ne kadar beğensekte beğenmesekte bir takım kurum ve kuruluşlarcada benimsenmekte ve hatta adeta o standartlarda proje üretmemiz bile talep edilmekte...
 
Sevgili yetkililer; Adına ister 6.0100 versiyonu deyin,ister ideSTATİK 7 deyin,ister bonus olarak sunun ister paralı sunun,ama mutlaka bu talepleri yakın zamanda piyasaya sunun...

Çalışmalarınızda Başarılar ve Kolaylıklar Diliyorum..
 
Bu tip çalışmaların çok zorlu çalışmalar olduğunu elbette biliyoruz. Kullanım kolaylığı ve bir çok özelliği ile önde gidenideyapı programın her alanda önde gitmesini istiyoruz. İde yapı ailesine tepkimiz olumsuz değil. Benim ve diğer arkadaşların verdiği tepkilerin asıl sebebi en iyi program en iyi hesap en iyi çizim detayı vermesini istediğimizdendir.örneğiin bir havuz çizimini x bir program yapabiliyorsa bu özellik neden ide de yok ? eğer x programında 4 özellik varsa ide de en az 4 özellik bulunmalı yada 5 özellik bulunmalı . eğer idede 4 değil 3 özellik varsa bu idenin kullanım konforunu ve hızını geriye atar.Sizden istenenei yapmaıyorsanız programın çok hızlı olmasının data girmenin çok kolay tanımlanmasının bir anlamı yok. Hızdan daha önemli olan istenen her türlü yapının güvenli hesabı doğru çizimleri. Günümüzde piyasaya proje yapan arkadaşların sundukları detaylar konusunda ne kadar zorlandıklarını hep beraber biliyoruz.Elle hesap yapmak ve detatları çizmek yerine her şeyi programlardan bekler olduk.İde yapının eski versiyonlarından çektiğimiz sıkıntıları kullanan arkadaşlar iyi bilirler. eksikleri olsada 6 versiyonundan son derece memnunuz. 6 versiyonu inanılmaz derecede mesafe katetmiş durumda. 98-99 dan beri ide yapı kullanan ve çıkan her versiyonu takip eden bir kullanıcı olarak ideden talebim piyasanın en iyi programı olmasını istememdir.Her türlü hesap ve detay çizim ihtiyaçlarımıza cevap vermesi. Kurumsal kimliğinden dolayı süreklilik arz edeceğini bildiğimizden dolayı ideyapıya güvenimiz tam. ama bunun yanında yaptığımız işin kalitesi ve güvenirliği açısından bizlerde diğer programlarla ide ile karşılaştırıyoruz. Kullandığımız program ne kadar diğer programlardan daha önde giderse aklımızda soru işareti kalmadan gönül rahatlığı ile ideyi kullanacağız demektir.
İde yapıdan bundan sorna programa ekleyeceğiz özellikleri bizimle paylaşması dileğiyle :)))))))))))))))))))))))
Saygılarımla
 
YENİ SÜRÜM KORKUSU-VERSİYONFOBİ

Ne zaman yeni sürüm çıktı, çıkacak dense hep korkarım. Çünkü yeni sürümde bir önceki sürümde karşımıza yeni sorunlar da çıkar. Eski sürümde bir problem bulamayan/göremeyen bizler -zaten böyle bir sıkıntı görsek projemizi çıkarmayız- ve yazılım, sonraki bir sürümünde gözden kaçan bir noktayı yakaladığından geriye dönük raporlarda sorunlar yaşıyoruz. Ya rapor alamıyoruz ya da bambaşka bir çizim çıkıyor karşımıza. Sadece paylaşmak istedim. İşin doğası bu ama. Belki bu hisleri paylaşan birileri daha var mıdır diye merak ettim.
 
ideYAPI bu versiyonda cok onemli bir iş yapti projeleri eski versiyonlarin okuyabilecegi sekilde kaydetme olanagi gelistirdi. Yani yeni versiyon cikinca projede tikanma tarihe karisti
 
Cok faydali oldugunu dusundugum ideCAD formunda ARGE calismalarina yonelik yapilan bazi yorumlarin gereginden fazla abartildigi belirtmeden gecemiyecegim. IdeCAD in Uluslar arasi bir program oldugu kesinlikle tartismaya dahi acik degildir. Kac adet master tezinin ve pilot calismanin ideCAD ile bitirildigine dikkat cekmek isterim. IdeCAD 6 ciktigindan bugune kadar nedense birturlu forma yazilan yorumlarda zaman tanim hesabi hakkinda bir iki calisma hakkinda yorum goremedim, bunun akabinde acaba dis piyasada calisan arkadaslar sadece cizimlerlemi ilgileniyorlar ve ARGE tarafindan gelistirilen bir cok betonarme ozellik ve analiz fonksiyonlarinin acaba tam anlamiyla kullanicilar tarafindan kullanilmadigi sorusunu sormakdan kendimi alamadim.

Yapi guvenliginin egik kiris donati elde etmekden daha onemli oldugu dusuncesi ile, yeni guncellemelerde push-over analizi, moment egrilik iliskisi gibi fonksiyonlarin eklenilmesi sanirim cok daha onemli olcaktir.

Yeni doneme baslanilmasi firsati ile , uc yildan uzun bir suredir universitemiz insaat muhendisligine ogrencilerimizin ideCAD ogrenmeleri icin sosyal duyarlilik ile herturlu destegi saglayan ideCAD firmasina tekrardan tessekkuru bir borc biliriz.
 
Merhaba;

Bende, Hakan bey gibi eleştiri konusunda biraz agresif davranıldığını düşünüyorum ve genelde eleştirilerin yazılımın çizim kabiliyeti ile ilgili gelmeside ayrıca düşünülmesi gereken bir husus.

ide nin 6 versiyonu ayrı bir parkurda değerlendirilmeli çünkü bu versiyonla ilgili olarak tartışma konularında pek sözü edilmiyor ancak bu tip yazılımların en büyük eleştiri noktası ve bence dünyada çok rağbet görmemelerin sebebi olan İnek-Sucuk ilişkisinden kurtarılmış olmasıdır.

Artık yazılım bize kendi yükleme kombinasyonlarımızı oluşturmamıza, farklı analizler (lineer statik- nonlineer dinamik ..) yapabilmemise, farklı rijit diyaframlar tanımlamamıza, çubuk ve shell elemanları etkileşimli çözebilmemize, farklı malzeme tanımlayabilmemize , analiz sonuçlarının şeffaf bir şekilde Sap2000 le karşılaştırabilmemize.....vs. gibi bir çok geç kalınmış özellikleri sunmaya başlamıştır.

Bu özellikler göz önüne alındığında çizim özelliklerindeki gecikmeler sanırım normal karşılanmalı .

Pushover analiz kısmına öncelik verilmesi konusunda da Hakan bey e katılıyorum. Pushover analiz sadece mevcut binaların güçlendirme projeleri için düşünülmemeli, Pushover analiz aynı zamanda hazırladığımız projenin kapasitesi ve davranışı hakkında bilgi edinmemiz için çok iyi bir araç. Yeni çıkacak yönetmeliklerde (duyumlarıma göre) bu analiz şekli daha önemli bir rol oynayacak.

ide bundan sonraki yol haritalarınıda, analiz öncelikli planlanmalıdır diye düşünüyorum.

İyi çalışmalar
 
Geri
Üst