V11'i Online Satın Alın

güçlendirme projesi yardım

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

arkadaşlar kolay gelsin.iyi çalışmalar.ekte göndermiş olduğum projenin mevcut halinde perdeler mevcut.yapılan deneyler neticesinde karot sonucu 5 mpa çıkmıştır.idarenin isteği üzerinde güçlendirilme yapılması istenmiştir.buna istinaden güçlendirme yapılmaya çalışıldı ancak bir türlü hemen kullanım yada can güvenliği kriterlerini sağlayamadım.şöyleki
1-birbirine simetrik perdeler attım.ancak hala diğer mevcut perdeler kuvvet almakta.Aslında B ve C akslarında da 4 adet güçlendirme perdesi tanımlamıştım x-x yönünde . ancak (3,10 mt uzunluğunda) raporlara baktığım zaman mevcut perdeler bile bu yeni perdelerden çok fazla kesme kuvveti almaktadır.kaldırmış olduğum perdeler ise oldukça düşük kesme kuvvveti aldığından silmek zorunda kaldım.yani kısaca tasarlamış olduğum perdeler istenilen kesme kuvveti düzeyine erişemedi.
2-güçlendirme perdelerinin yanında hasar alan kolonlarda mantolama yaptım.ancak bu seferde perdelerde olan toplam kesme oranı 0,85 düzeylerinden 0,70 düzeyine inmektedir.zaten eski halinde de 0,70 düzeyindeydi.yani kısaca atmış olduğum mantolamalar maalesef kesme kuvvetini almakta(rijitlik oranında) ve yine benim tasarlamış olduğum güçlendirme perdelerine istenilen kesme kuvveti gelmemektedir.
sonuç olarak ne yapsamda bir türlü istenilen seviyeyi yakalayamadım.abarttığım durumlar da oldu ama sonuç elde edemedim.Ya ben büyük bir hata yapıyorum yada sonuçlar böyle.rapor sonuçlarına bakarak sadece kötü kolonlara güçlendirme yapıyorum ama yine sonuç elde edemiyorum.yani mevcut durumdaki perdeler her ne kadar 5 mpa olsa da kuvvet almakta.bu durumda ne yapabilirm.sürekli projeye baktığım için göremediğim bir nokta mı var acaba.güçlendirme perdelerinde sağ ve sol kolonu başlık olarak kullanma sekmesini işaretleyerek kendi içerisinde başlık oluştururyorum. ilgilenirseniz sevinirm.kolay gelsin iyi çalışmalar.hatalarım varsa söylerseniz hemen düzelteyim onlarıda(bi kaçtane var ama tam üzerinde duramadım).
3-kirişlerin güçlendirilmesi ile ilgili olarak aklıma şu geliyor:pratikte kiriş güçlendirilmesi yapıldığı zaman kesme kuvveti karşılanmış oluyor.yani kesmeye karşı korumuş oluyoruz.hata veren kirişlerin malzeme özelliklerini değiştirip yani C5 olan değeri C16 yapıp kesme kuvvetini artırabilir miyiz.zaten uygulama aşamasında da çelik levhalara sarıp güçlendirilmesini ve kesme kuvvetini almasını sağlayacağız.değerlendirirseniz sevinirim.herkeze kolay gelsin iyi çalışmalar...

Geri