V11.13 kullanıma sunulmuştur.

Güçlendirme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ertub_23
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ertub_23

Etkin Üye
Merhaba
Projemde tüm kolonlara manto yapmama perde ılave etmeme ragmen can güenliği performans değerini sağlamıyor veri girişinde hatamı yapıyorum yardım edebilir misiniz

Ekli dosyalar

Merhaba,

Öncelikle projede zemin kattaki isimleriyle B041, B039 ve B043 panelleri kolonlara bağlanmamış. Buna bağlı olarak döşeme sınırlarında hata var.
Hatalar düzeltilip üst yapı etkileşimsiz çözüm yapıldığında performans düzeyi Can Güvenliği çıkıyor.
Not: B039 paneli kabuk olarak modellenmiş. Performans analizinde kabuk panellerin çatlamış kesit rijitikleri kullanılmamaktadır.
İyi çalışmalar

Radye temelimde sorun var kolonların altına cızemıyorum bu yuzden cızımlerde de kolon düşey açılımlarında donatılar temele kadar uzamıyor .

ertub_23":1lcsg8km' Alıntı:
Radye temelimde sorun var kolonların altına cızemıyorum bu yuzden cızımlerde de kolon düşey açılımlarında donatılar temele kadar uzamıyor .

Temel veri girişinde sorun yok. Perspektif penceresinde 3B çerçeve modundan temel sonuçları grafiğine bakılırsa kolonların temel doğru bir şekilde bağlandığı görülebilir.(Sadece saklı ve katı model görüntüde kolonların altı boş görünüyor.)
Kolonlara manto tanımlandığı için donatılar temel içine uzatılmıyor. Kolonların temele bağlandığı ankraj çubukları ile ilgili ve diğer düzenlemeleri Sizin yapmanız gerekiyor.

Geri