V11'i Online Satın Alın

Güneş Enerji Santrali olan çatı

Çatısında Güneş Enerji Santralı olan bir fabrika tasarlamak istiyoruz. Taşıyıcı sistem betonarme olacak. Çatı betonarme kolonlar üstünde çelik konstrüksiyon düşünülüyor. Çatı üzerine de GES yapılacak. Daha önce bu konuda çalışma yapan var mı. Yapan yada bilen varsa GES den kaynaklanan ilave yükler hakkında bilgi verebilir misiniz.

Çok sayıda çatı ve saha ges uygulaması yaptım. Çatı gesleri için çatıya m2 ye 25 kg yaklaşık ilave yük gelir. Bu yükün 16-17 kg'ı panelin kendisinden kalan yük ise ilave taşıyıcı yüküdür. Bu yükü aldıktan sonra ekstra bir şey yapmana gerek yok. Tabi çelik çatı için kar ve rüzgar yüklerini TS EN normlarına göre hesaplamak zorundasın.

Çok sayıda çatı ve saha ges uygulaması yaptım. Çatı gesleri için çatıya m2 ye 25 kg yaklaşık ilave yük gelir. Bu yükün 16-17 kg'ı panelin kendisinden kalan yük ise ilave taşıyıcı yüküdür. Bu yükü aldıktan sonra ekstra bir şey yapmana gerek yok. Tabi çelik çatı için kar ve rüzgar yüklerini TS EN normlarına göre hesaplamak zorundasın.
Çok teşekkür ederim. Ben daha fazla ağırlık etkir zannetmiştim.

Geri