Gelişmiş Rapor Hazırlama Aracı

miralay

Kıdemli Üye
Bildiğiniz gibi Idecad'de raporlar seçmeli olarak alınabiliyor. Ben programı biraz daha genel amaçlı ve yurt dışına yönelik kullanmaktayım. Burada karşılaştığım en büyük sıkıntı raporlarda. Idecad'in raporları tablo data olarak güzel ancak görsel olarak çok yetersiz. Fotoğraf ekleme opsiyonu var ancak yalın. Şöyle bir önerim olacak ( Belki bu özelliklerden bir yada birkaçı vardır bilmiyor olabilirim. )

1-) Rapor yazma aracına başlık altbaşlık vb kısımlar eklenebilmeli.
2-) Bu eklenen kısımlara göre içindekilerin otomatik hazırlanması.
3-) Programın hesap yaparken kullandığı tüm datalara tablo datası olarak direk erişebilme. İdecad eleman bazından hesap raporu vermekte bunun yerine veri bazlı tablolar olsun. ( Örneğin mesela etkin rijitlik tablosu olsun. Program hangi elemanda hangi etkin rijitlikleri kullandığı bu tablodan alınsın. Biraz Sap2000 tabloları gibi.)
4-) Resim ekleme opsiyonu direk kopyala yapıştır yerine resim yazısı ekleme çerçeve seçimi vb opsiyonlarla gelsin.

Bu isteğimin yurtiçi piyasasında hiçbir karşılığının olmayacağının farkındayım. Ancak yurtdışı pazarında idenin elini oldukça güçlendirecektir.

İyi çalışmalar.
 
yaptığınız proje için ihtiiyaç duyduğumuz raporun;

Raporun ana başlığı

Alt başlık 1 Alt başlık2 Alt başlık3 Alt başlık n
——————————————————————
İçerik X1. İçerik X2. İçerik X3. .. içerik Xn


Şeklinde belirtirseniz ona göre bir planlama yaparız.

ihtiyaç duyduğunuz Raporların ana başlıkları bile yeterli olabilir

Ayrıca ideCAD kullanarak idecad’in v10
Olanaklarıyla hangi ülkelere ve hangi
Yönetmelikler ile proje hazırlıyorsunuz?

“örneğin etkin rijitlik tablosu olsun. program hangi elemanda hangi etkin rijitlikleri kullandığı bu tablodan alınsın” demişiniz.
İdeCAD V10 itibariyle tbdy 2108 yöneymeliğini destekler ve etkin kesit rijitliklerini de 2018 Yönetmeliğine uygun kullanır.
 
İsmail Bey,

Ben Amerikan yönetmelikleri kabul gören ülkelere buradaki bağlantılarım sayesinde (Katar, UAE, Pakistan, kısmen Mısır ve Cezayir) proje hazırlıyorum. Ağırlıklı olarak çelik ve betonarme endüstriyel yapılar.
Genel tasarım programları ile de yaptığımız oluyor. Ancak modelleme mantığı gereği oldukça yavaşlar. Hatta bazen modeli ide 'de kurup bunlara aktarıyoruz. Özellikle günümüzde hız çok önem kazandı. İde'de statik analizini yapıyoruz. Yükleme durumu ve kombinasyon oluşturmak kolay.
Betonarme dizaynını ide içerisinden yönetmelik ve malzeme uyum sorunları nedeni ile yapmıyoruz. Gerilmeleri okuyarak donatı detaylandırılmasını ve diğer yönetmelik kontrollerini kendimiz yapıyoruz.

İdecad modelleme sırasında bize inanılmaz hız katarken rapor kısmında ise çok yavaşlatıyor. Çünkü rapor mantığı tamamen betonarme binaya yönelik ve ülkemiz koşulları gözetilerek hazırlanmış.

Bana bir kaç gün müsade ederseniz size bize lazım olan rapor başlıklarını hazırlayıp paylaşırım.

Ayrıca bir konu daha var. Perde elemanlara yayılı yük etkitebiliyoruz. Ancak bizim projelerde zaman zaman tekil yük ve perde boyunca değil de sadece belirli bir mesafede yayılı yük yüklememizin gerektirdiği durumlarda ortaya çıkabiliyor. Örneğin 6 metrelik bir perdemiz olsun bunun planda ilk 2 metresine sadece yayılı yük vermemiz gerekebiliyor.

Saygılarımla.
 
Geri
Üst