V11'i Online Satın Alın

Gereli kat ötelemesi ve bodrum kattaki kolonlarda çıkan fazla donatı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan adarclk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

adarclk

Yeni Üye
Merhabalar, ekteki projemde göreli kat öteleme sorunun çözemedim. Farklı yollar denememe rağmen çok yüksek kat ötelemesi sorunu var. Ve bodrum kat ile normal katlar arasında kolon donatıları arasında çok büyük farklar var. V10.82 de yaptığımız güncellemeden sonra özellikle çözdüğüm projelerde bodrum kat ile zemin kat arasında kolon donatıları çok fazla. Farklı özüm yollarını denememe rağmen bir sorunu çözemedim. Bu konuda yardımcı olursanırım sevinirim. İyi çalışmalar.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Merhaba
Farklı özüm yollarını denememe rağmen bir sorunu çözemedim.
Önerilerim;
--Kat ötelemesinin kurtarmamasının sebeplerinden biride, 1.-2.-3. katta dış akslarda çerçeve oluşmadığından kaynaklanıyor, (3-5 aksı)
--Zemin ve 1. katta perde uzun istikametinde çerçeve oluşturmayan perdeler var, (P7-P8)
--Perdelerinizi büyütülebilir veya yeni perde ilavesi yapabilirsiniz,
--Beton değeri C30 olabilir,
--Merdiven mesnetlenmemiş,
--Perdenin dar kenarından saplanan kirişlerin genişlikleri ile perdenin genişlikleri aynı olsun,
--Döşeme ortasındaki boşlukları döşeme kenarı ile verebilirsiniz,
--Asansör önü döşemesi ve balkon hareketli yükleri az alınmış.

Merhaba

Önerilerim;
--Kat ötelemesinin kurtarmamasının sebeplerinden biride, 1.-2.-3. katta dış akslarda çerçeve oluşmadığından kaynaklanıyor, (3-5 aksı)
--Zemin ve 1. katta perde uzun istikametinde çerçeve oluşturmayan perdeler var, (P7-P8)
--Beton değeri C30 olabilir,
--Merdiven mesnetlenmemiş,
--Perdenin dar kenarından saplanan kirişlerin genişlikleri ile perdenin genişlikleri aynı olsun,
--Döşeme ortasındaki boşlukları döşeme kenarı ile verebilirsiniz,
--Asansör önü döşemesi ve balkon hareketli yükleri az alınmış.
Ünver hocam dediklerinizi dikkate alarak düzenlemeler yaptım fakat kat ötelemesi sorununu ve bodrum kolonlarının üst kat kolonlara oranla kat kat fazla donatı pursantaj değerinin olmasının nedenini çözemedim.

Ünver hocam dediklerinizi dikkate alarak düzenlemeler yaptım fakat kat ötelemesi sorununu ve bodrum kolonlarının üst kat kolonlara oranla kat kat fazla donatı pursantaj değerinin olmasının nedenini çözemedim.
Bu önerdiklerimi yaptınız mı?

Geri