ness_odens
Yeni Üye
programda gizli kiriş nasıl tanımlanıyor kiriş yüksekliği 30 cm den az olamaz
Bana göre bir kiriş varsa vardır, yoksa yoktur. Gizli kiriş diye bir şey yoktur. Bu türden tasarımlar kişilerin kendini yada kendisiyle birlikte denetleyeni kandırmaktan başka birşey değildir... Programcı arkadaşlar ne der bilmiyorum ama bir mühendis olarak benim düşüncem bu.ness_odens":2xmpw9i3' Alıntı:programda gizli kiriş nasıl tanımlanıyor kiriş yüksekliği 30 cm den az olamaz
insmuh_gk":gvptgbwa' Alıntı:Tünel kalip projelerinde, yada mantar döşeme sistemlerinde mesnet bandi olarak tanımlanan döşeme yüksekliğine eşit olarak girilen bu bantlara, fiktif kiriş, yada gizli kiriş ifadesi kullanılıyor Nedimcim!
G.KÖSE
NYILMAZ":7jcl6qxo' Alıntı:insmuh_gk":7jcl6qxo' Alıntı:Tünel kalip projelerinde, yada mantar döşeme sistemlerinde mesnet bandi olarak tanımlanan döşeme yüksekliğine eşit olarak girilen bu bantlara, fiktif kiriş, yada gizli kiriş ifadesi kullanılıyor Nedimcim!
G.KÖSE
Hani bazen klasik sistemlerde döşemeye böyle şeyler yapılıyor ya o anlamda cevap vermiştim. Sayın Köse, sizin söylediğinize bizde bant kiriş deniyor. (bu da döşeme komutunun içinde bulunuyor) Olsun yine de kabul ettim ve bana kapak olsun . Böylelikle 1-1 siz galipsiniz.
Bant kiriş konstrüktif elemandır. Analiz modeline dahil edilmez. Donatı adedi ve çapı kullanıcı tarafından belirlenir. Genelde tünel kalıp sistemlerde döşemenin boşta kalan kenarını güçlendirmek amacıyla kullanılır.batuhann28522":3jpa0yd8' Alıntı:İyi günler. Bende radye temel de mesnet bandı kullanmak istiyorum nasıl girebilirim ? yardımcı olabilirmisiniz. Döşene seçeneğindeki bant kiriş kapalı durumda. Teşekkürler şimdiden