V11'i Online Satın Alın

Gizli kiriş tanımlayamıyorum 30 cm uyarısı alıyorum

Re: idecad gizli kiriş

Yarı rijit diyafram seçeneği ile döşemeyi sonlu elemanlara bölüp yapıyla beraber çözüm. Gizli giriş koyacağınız bölgeye donatı atarak kirişinizi oluşturun...

ness_odens":2xmpw9i3' Alıntı:
programda gizli kiriş nasıl tanımlanıyor kiriş yüksekliği 30 cm den az olamaz
Bana göre bir kiriş varsa vardır, yoksa yoktur. Gizli kiriş diye bir şey yoktur. Bu türden tasarımlar kişilerin kendini yada kendisiyle birlikte denetleyeni kandırmaktan başka birşey değildir... Programcı arkadaşlar ne der bilmiyorum ama bir mühendis olarak benim düşüncem bu.

Tünel kalip projelerinde, yada mantar döşeme sistemlerinde mesnet bandi olarak tanımlanan döşeme yüksekliğine eşit olarak girilen bu bantlara, fiktif kiriş, yada gizli kiriş ifadesi kullanılıyor Nedimcim!

G.KÖSE

insmuh_gk":gvptgbwa' Alıntı:
Tünel kalip projelerinde, yada mantar döşeme sistemlerinde mesnet bandi olarak tanımlanan döşeme yüksekliğine eşit olarak girilen bu bantlara, fiktif kiriş, yada gizli kiriş ifadesi kullanılıyor Nedimcim!

G.KÖSE

Hani bazen klasik sistemlerde döşemeye böyle şeyler yapılıyor ya o anlamda cevap vermiştim. Sayın Köse, sizin söylediğinize bizde bant kiriş deniyor. (bu da döşeme komutunun içinde bulunuyor) Olsun yine de kabul ettim ve bana kapak olsun :) . Böylelikle 1-1 siz galipsiniz. :)

NYILMAZ":7jcl6qxo' Alıntı:
insmuh_gk":7jcl6qxo' Alıntı:

G.KÖSE

Hani bazen klasik sistemlerde döşemeye böyle şeyler yapılıyor ya o anlamda cevap vermiştim. Sayın Köse, sizin söylediğinize bizde bant kiriş deniyor. (bu da döşeme komutunun içinde bulunuyor) Olsun yine de kabul ettim ve bana kapak olsun :) . Böylelikle 1-1 siz galipsiniz. :)

İyi günler. Bende radye temel de mesnet bandı kullanmak istiyorum nasıl girebilirim ? yardımcı olabilirmisiniz. Döşene seçeneğindeki bant kiriş kapalı durumda. Teşekkürler şimdiden

batuhann28522":3jpa0yd8' Alıntı:
İyi günler. Bende radye temel de mesnet bandı kullanmak istiyorum nasıl girebilirim ? yardımcı olabilirmisiniz. Döşene seçeneğindeki bant kiriş kapalı durumda. Teşekkürler şimdiden
Bant kiriş konstrüktif elemandır. Analiz modeline dahil edilmez. Donatı adedi ve çapı kullanıcı tarafından belirlenir. Genelde tünel kalıp sistemlerde döşemenin boşta kalan kenarını güçlendirmek amacıyla kullanılır.

Geri