Grup perde başlık donatıları

Sayın Yetkili,

Grup perde donatı hesaplarında içiçe geçmiş perde başlık donatıları ile ilgili sorun yaşıyorum. İlgili Belediyesi hesap çıktılarında birleşik perde başlıklarında çıktıda ayrı ayrı donatı yazınca sorun oluşuyor.

Mesela; Ekte ÇİZİMDE PZ01 ve PZ02 başlık birleşim bölgesi ile PZ02 ve PZ03 birleşim bölgelerinde 16Q14 donatısı varken HESAP RAPORUNDA ayrı ayrı ele alınıp toplamda 20Q14 yazması kafa karıştırıyor.

Hatta başka ide Statik kullanan arkadaşlarıma da sordum. İdarede aynı sorunu yaşadıklarını belirttiler. Raporda bu konu hakkında iyileştirme yapabilir misiniz? Yada nasıl bir çözüm bulabiliriz?

Teşekkürler.
 

Ekli dosyalar

  • ÇİZİM.jpg
    ÇİZİM.jpg
    91.7 KB · Görüntüleme: 269
  • HESAP RAPORU.jpg
    HESAP RAPORU.jpg
    96.3 KB · Görüntüleme: 267
Merhaba

Raporlarda ve betonarme diyaloglarında perde grubu içindeki her bir perde kolunun kendine ait olan başlık bölgelerindeki donatılar basılmaktadır.
Çizimlerde ise kesişen başlık bölgelerindeki toplam donatı adedi gösterilmektedir.
Kesişim bölgesindeki etriye köşelerindeki ortak donatılardan dolayı çizimde gösterilen donatı adedi raporlarda yazılan başlık bölgesindeki donatıların toplamından az olacaktır

Gönderdiğiniz çizimden örnekle gidersek, P02 ve P03 perdelerinin sağ başlık bölgesi etriye alanında 10Ø14 donatı yer alıyor.
Burada Sol ve sağ olarak verilen donatılar adı belirtilen perde gurubu parcasına ait donatılardır.

L başlık bölgesinde toplam donatı ise 16Ø14. Donatı adedi etriye köşelerindeki ortak donatılardan sebep toplam donatı azalmaktadır.
Rapor ile çizim uyumu kontrol edilirken bu kuralla kontrol edilmelidir.
 

Ekli dosyalar

  • Perde grubu baslık.png
    Perde grubu baslık.png
    348.5 KB · Görüntüleme: 257
Yasin Bey,

Söylediğinizde sorun yok. İdareye bunu anlattım ama ikna olmuyor. Hesap raporunda toplamda 20Ø14 olduğunu ama projede 16Ø14 olduğunu söylüyor. 4 adet çizime elle donatı ilave edin sorun çözülsün diye bir cevap aldım.

Bir türlü ilerleyemiyoruz projede. İlerleyen versiyonlarda raporlarda gösterim şeklinde değişiklik yapabilme şansınız olur mu?
 
Bu iş planlanan işler listesinde zaten. Yapılma önceliğini arttırdık.
 

Ekli dosyalar

  • Perde grubu dontı düzenleme Renkli.png
    Perde grubu dontı düzenleme Renkli.png
    457.5 KB · Görüntüleme: 203
  • Perde grubu Rapor -.png
    Perde grubu Rapor -.png
    266.1 KB · Görüntüleme: 172
Geri
Üst