V11'i Online Satın Alın

Grup Perdelerde 1/6 oranı

huseyinakkus56

Tanınmış Üye
Merhaba görsel üzerinden bir sorum olacaktı. Grup perdelerde 1/6 şartı isteniyor mu? Örneğin görseldeki 2 perdeyi grup olarak tanımladım. P06 30/110 cm yani 1/6'yı sağlamıyor. Bildiğim kadarıyla grup perdelerde bu şartı sağlamak zorunda değiliz ancak yapı denetim bunu sağlamamız gerektiğini söylüyor.

Ekli dosyalar

• Adsızs.png
    Adsızs.png
    7.6 KB · Görüntüleme: 378
Merhabalar,

Grup perdelere 1/6 şartı sağlamayabilir. Eğer sağlamayan perdelere başlık oluşturmak istiyorsanız, perde ayarlarından Donatı-> Kısa başlık perdesi seçeneği seçilebilir.

Berat bey istisnasız hepsini başlık olarak tanımlıyorum o konuda sorun yok da Yapı Denetime gösterebileceğim bir yönetmelik maddesi var mı? Israrla 1/6 oranını sağlayın diyor

Grup perdelerde en az bir kol 1/6 koşulunu sağlamalı. Sağlamadığı takdirde o yönde perde olarak kabul edilmez.
Projenizde Perde Grubu Y yönünde koşulu sağlamış, X yönünde sağlamamış. Perde Grubu Y yönünde perde olarak dikkate alınır. X yönünde perde olarak dikkate alınmaz.
İki perdeyi Perde Grubu olarak tanımlamanız ve kısa perdeyi Kısa başlık perdesi olarak tanımlamanız yeterli. Modellemenizde sorun yok.

Ekli dosyalar

• 4533.png
    4533.png
    25.3 KB · Görüntüleme: 370
Geri