V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

HATALARI GİDEREMİYORUM

iyi günler projem ıle alakalı hataları gideremiyorum . İkinci olarak proje ve tasarım hakkında yorumunuz nedir tavsiyeleriniz var mı . şimdiden teşekkür ederim

Ekli dosyalar

iyi günler projem ıle alakalı hataları gideremiyorum . İkinci olarak proje ve tasarım hakkında yorumunuz nedir tavsiyeleriniz var mı . şimdiden teşekkür ederim
Modelle önerilerim;
--su basman katınızda döşemeler olmadığı için bu katı silip su basman perdelerini üst kattan giriniz,
--1. kat tavanındaki duvar yüklerini kaldırınız,
--temelde yarısını radye, diğer yarısını mütemadi temel yapmayınız, hepsi ya radye ya mütemadi olsun,
--kısa açıklıklı kirişlerde kaçınınız,
--modellediğiniz bant kirişler hesaba dahil edilmez,
--kolon-kiriş kesme güvenliği için inceleyiniz,
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
--fiber donatı işaretleyiniz,
1768039290380.png

Ünver beye ilaveten,
mimari olmadan tasarıma yorum getirmek çok anlamlı olmaz ama:
* S05 kolonu x yönünde bağlı ama y yönünde bağlı değil. Üstelik anladığım ilave yükten kadarıyla oradan duvar da geçiyor.
* Perdeler rastgele dağıtılmış gibi duruyor.
* P2 perdesi de üst katta x yönünde bağlanmamış. Atta bakıldığında orada da duvar olduğu düşüncesine kapılıyorum. Keşke her iki katta da p2 perdesini yatayda bağlasaydınız. Hem dosdoğru bir çerçeve olurdu.
* ve tabi merdiven...

nyılmaz

Ünver beye ilaveten,
* S05 kolonu x yönünde bağlı ama y yönünde bağlı değil. Üstelik anladığım ilave yükten kadarıyla oradan duvar da geçiyor.
* P2 perdesi de üst katta x yönünde bağlanmamış. Atta bakıldığında orada da duvar olduğu düşüncesine kapılıyorum. Keşke her iki katta da p2 perdesini yatayda bağlasaydınız. Hem dosdoğru bir çerçeve olurdu.
* ve tabi merdiven...

nyılmaz
nedim bey sahalara döndük mü

Ünver beye ilaveten,
* ve tabi merdiven...

nyılmaz
Hocam yorumunuz için teşekkürler
* öncelikle p02 perdesi için alt katta mutfağın tam ortasına denk geldiği için o yüzden s07 kolonuna bağlamadım ama üst katta bağlayabilirim eğer statik açıdan sorun olmuyorsa
* s05 kolonu yine mimariden dolayı alt katta salon ortasına geldiği için y yönünde bağlayamadım ama üst katta duvara denk geliyor önerirseniz yine sadece üst kat için bağlayabilirim
* şimdiden yorumunuz için teşekkür ederim

Geri