V11.13 kullanıma sunulmuştur.

HATALI EĞİMLİ DÖŞEME

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan bsrdsbdk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhabalar,
Projemde hatalı eğimli döşeme hatası alıyorum,nasıl düzeltebilirim? Kotlarım da doğru ama hata veriyor geometrik kontrolde

Ekli dosyalar

• prj.cde
    prj.cde
    1.3 MB · Görüntüleme: 3
Son düzenleme:
Forum sayfasındaki arkadaşlara rica ediyorum bi öneriniz yoksa cevap yazmayın lütfen. Çünkü hata alır almaz yazmıyoruz. Elbette ki inceliyoruz . Sonuç elde edemeyince projeyi ekliyoruz. Kıdemli üyelerimizden bir şeyler öğrenmek niyetimiz

Rampa döşemesini kat kirişlerinin kotunda tanımlamış ve daha sonra eğim vererek bu kirişlerden bağını kopardığınız için bu hata verilmektedir.
B aksına rampa eğiminde kirişler tanımlanabilir
2 ve 4 akslarında kolon hizalarından kirişler tanımlayarak rampayı bölebilirsiniz
Kat döşemelerini temele mesnetleyemezsiniz bunda dolayı rampanın 4-7 aksları arasını Merdiven objesi ile rampa olarak modellemenizi öneririm
Merdiven mesnet koşulları "yapı ile birlikte çözüm için mesnetlenme" opsiyonu seçilerek rampa(Merdiven) objesinin temele mesnetlenmesi sağlanabilir
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

1670494220829.png

Analiz modelinde deformasyonlar incelendiğinde rampanın kolonlara ve temele mesnetlenmediğini görebilirsiniz.
1670494344519.png

1670494920772.png
1670495026351.png

Rampa döşemesini kat kirişlerinin kotunda tanımlamış ve daha sonra eğim vererek bu kirişlerden bağını kopardığınız için bu hata verilmektedir.
2 ve 4 akslarında kolon hizalarından kirişler tanımlayarak rampayı bölebilirsiniz
Kat döşemelerini temele mesnetleyemezsiniz bunda dolayı rampanın 4-7 aksları arasını Merdiven objesi ile rampa olarak modellemenizi öneririm
Merdiven mesnet koşulları "yapı ile birlikte çözüm için mesnetlenme" opsiyonu seçilerek rampa(Merdiven) objesinin temele mesnetlenmesi sağlanabilir

Ekli dosyayı görüntüle 29497

Analiz modelinde deformasyonlar incelendiğinde rampanın kolonlara ve temele mesnetlenmediğini görebilirsiniz.
Ekli dosyayı görüntüle 29498

Ekli dosyayı görüntüle 29499
Ekli dosyayı görüntüle 29500

Yasin Bey'e ek olarak; Daha önce bu konuya dair başlık açmış ve örnek data da paylaşmıştım. Forumda ve idecad bilgi bankasında "Arama" özelliğini kullanmak %99 işe yarar ve zaman kazandırır. Zaman ayırıp sorulan soruya yanıt verene de atar/gider yapılmaz.

Son düzenleme:

Ekli dosyayı görüntüle 29497

Ekli dosyayı görüntüle 29498

Ekli dosyayı görüntüle 29499
Ekli dosyayı görüntüle 29500

Söylediğiniz tüm işlemleri yaptım fakat hatayı hala alıyorum geometrik kontrolde Yasin bey

Ekli dosyalar

• 123.cde
    123.cde
    1.5 MB · Görüntüleme: 6
B aksına rampa eğiminde kirişler tanımlanmamış. projenize bu şekilde de devam edilebilir. Döşeme bağlantılarında sorun gözükmüyor.
Geometri kontrolündeki hataları dikkate almayabilirsiniz.

Geri