konuyu aratırsanız ilgili sonuçları görebilirsiniz. incelemenizde fayda var.Merhabalar,
Projemde hatalı eğimli döşeme hatası alıyorum,nasıl düzeltebilirim? Kotlarım da doğru ama hata veriyor geometrik kontrolde
Arattım zaten demek ki bi sonuca ulaşamadım ve yazdım.konuyu aratırsanız ilgili sonuçları görebilirsiniz. incelemenizde fayda var.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
Yasin Bey'e ek olarak; Daha önce bu konuya dair başlık açmış ve örnek data da paylaşmıştım. Forumda ve idecad bilgi bankasında "Arama" özelliğini kullanmak %99 işe yarar ve zaman kazandırır. Zaman ayırıp sorulan soruya yanıt verene de atar/gider yapılmaz.Rampa döşemesini kat kirişlerinin kotunda tanımlamış ve daha sonra eğim vererek bu kirişlerden bağını kopardığınız için bu hata verilmektedir.
B aksına rampa eğiminde kirişler tanımlanabilir
2 ve 4 akslarında kolon hizalarından kirişler tanımlayarak rampayı bölebilirsiniz
Kat döşemelerini temele mesnetleyemezsiniz bunda dolayı rampanın 4-7 aksları arasını Merdiven objesi ile rampa olarak modellemenizi öneririm
Merdiven mesnet koşulları "yapı ile birlikte çözüm için mesnetlenme" opsiyonu seçilerek rampa(Merdiven) objesinin temele mesnetlenmesi sağlanabilir
Ekli dosyayı görüntüle 29497
Analiz modelinde deformasyonlar incelendiğinde rampanın kolonlara ve temele mesnetlenmediğini görebilirsiniz.
Ekli dosyayı görüntüle 29498
Ekli dosyayı görüntüle 29499
Ekli dosyayı görüntüle 29500
Söylediğiniz tüm işlemleri yaptım fakat hatayı hala alıyorum geometrik kontrolde Yasin beyRampa döşemesini kat kirişlerinin kotunda tanımlamış ve daha sonra eğim vererek bu kirişlerden bağını kopardığınız için bu hata verilmektedir.
B aksına rampa eğiminde kirişler tanımlanabilir
2 ve 4 akslarında kolon hizalarından kirişler tanımlayarak rampayı bölebilirsiniz
Kat döşemelerini temele mesnetleyemezsiniz bunda dolayı rampanın 4-7 aksları arasını Merdiven objesi ile rampa olarak modellemenizi öneririm
Merdiven mesnet koşulları "yapı ile birlikte çözüm için mesnetlenme" opsiyonu seçilerek rampa(Merdiven) objesinin temele mesnetlenmesi sağlanabilir
Ekli dosyayı görüntüle 29497
Analiz modelinde deformasyonlar incelendiğinde rampanın kolonlara ve temele mesnetlenmediğini görebilirsiniz.
Ekli dosyayı görüntüle 29498
Ekli dosyayı görüntüle 29499
Ekli dosyayı görüntüle 29500
Çok teşekkür ederimB aksına rampa eğiminde kirişler tanımlanmamış. projenize bu şekilde de devam edilebilir. Döşeme bağlantılarında sorun gözükmüyor.
Geometri kontrolündeki hataları dikkate almayabilirsiniz.