V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

havuz ve kapıcı dairesi ve makine dairesi birlikte

merhabalar projemde havuzun yanında makna dairem ve kapıcı dairem bulunuyor
sadece havuz çözdüğümde herhangi bir kolon atıyamıyorum
fakat yapmamın beklendiği projede kapıcı dairesinde havuzun köşelerinde kolonlar var
hem havuz analizi hemde kolonlu çerçeve sistemi bir arada nasıl çözebilirim

mimari idecad dosyasının içindedir içindedir...

şimdiden yardımcı olan arkadaşlara tesekkür ederim

Ekli dosyalar

bir düzeltme yapayım kapıcı dairesini ayrı proje olarak çözücem sıkıntım makina dairesini kolonlarıyla birlikte nasıl havuzla beraber çözücem
çünkü tek betonarme proje olması gerekiyor mak. dairesi ve havuz

Mimarinizde görünüşler eksik havuz nerde kapalı havuz mu dükkan nerde açıkçası tam anlayamadım.Ama ben yerinizde olsam yani havuz bağımsız değilse sadece yük girerek çerçeve sistem tanımlardım.
iyi çalışmalar

insburak355:meu0fdw7' Alıntı:
bir düzeltme yapayım kapıcı dairesini ayrı proje olarak çözücem sıkıntım makina dairesini kolonlarıyla birlikte nasıl havuzla beraber çözücem
çünkü tek betonarme proje olması gerekiyor mak. dairesi ve havuz
Merhaba,

Programda havuz objesi diğer yapı elemanlarıyla beraber çözülemez. Havuzu makine dairesini beraber çözmek için sistemi, kirişsiz radye, panel ve kolon objeleri ile modelleyip toprak ve sudan oluşan yükleri panellere etkitebilirsiniz.

Yük tanımlama ile ilgili aşağıdaki linklerden bilgi alabilirsiniz.

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

havuz açık havuz
kapıcı dairesi ve dükkanı derzle ayırarak ayrı proje gibi çözücem
sıkıntı yaşadığım konu şu havuzun yanında makina dairesi var ve kotu -2.25 den 0.00 arasına inşa edilcek havuzla birleşik mimarisi var doğal olarak
havuz analizi yaparken makina dairesinin kolonlarını nasıl ranımlıcam ve ıkısını bır arada nasıl analiz edicem. ikisini beraber analiz edemiyorsam ne yapmalıyım çünkü teslim edeceğim projede makina dairesi ve havuz tek bir proje olacak.

Levent bey'in gönderdiği linklerden yük tanımlama işlemlerini uygulayarak havuz yüklerini projenize yansıtabilirsiniz.Yani havuzu girmenize gerek yok sadece suyun birim hacim ağırlığından havuzun yükünü perdelere yansıtıp sisteminizi normal bi şekilde çözebilirsiniz

Geri