V11.13 kullanıma sunulmuştur.

Hesap Çıktılarındaki çizimler.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan NYILMAZ
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

NYILMAZ

Kıdemli Üye
Bölgemizde bulunan belediyelerden biri hesap çıktıları üzerindeki çizimlerde bulunan döşeme ad boyut ve yüklerinin okunmadığına dair sürekli şikayette bulunuyorlar. Bununla ilgili bir düzenleme olabilir mi. Ayrıca aynı çizimlerde kolon ve perdeler taralı olarak gelse bence daha anlaşılır olacaktır. Daha önce bu çizimle ilgili yazdığım "kağıda sığacak şeklinde çizilmesi" (gerekirse döndürerek) şeklindeki talebimi de tekrarlamak isterim.

Yapı genel yerleşimlerindeki Döşeme ad ve boyut ve yük yazıları kat penceresindeki döşeme dairesinin büyüklüğüne bağlıdır. Kat penceresinde döşeme özelliklerinden Yazılar sekmesinde Daire çapı büyütülebilir.
Ancak bu yazıların büyütülmesi kat planı büyük olan projelerde yazıların birbirinin içine geçmesine neden olur. Hatta bu yazıların küçültülmesi yapı şeklinin anlaşılması için daha yararlı olacaktır.

yazı büyüklerinde vs değişiklik yapabiliyoruz ama sıkıntı üst üste gelenleri özellikle küçük döşemelerde ki yazıları tek tek elden geçiriyoruz.kalıp planında donatı yazısı (1 fi 1) , birde L=a diye donatı toplam uzunluk yazıları ayrı ayrı olmasada birşelik olsa yeride belli olsa daha iyi olur.yazılımla ilgili ama poz numaraları ve her bükümün ölçüleride yazınca çok sıkıntı oluyor.yaz ıboyutlarını küçültüncede malumunuz okunmakta zorluk çekiliyor.ama imkanlar çerçevesinde kalıp planlarında ne kadar yazılar blok olsa parça parça olmaz üstüste gelemeler azalır diyer düşünüyorum...tşklr

efsane":3t4lunfk' Alıntı:
yazı büyüklerinde vs değişiklik yapabiliyoruz ama sıkıntı üst üste gelenleri özellikle küçük döşemelerde ki yazıları tek tek elden geçiriyoruz.kalıp planında donatı yazısı (1 fi 1) , birde L=a diye donatı toplam uzunluk yazıları ayrı ayrı olmasada birşelik olsa yeride belli olsa daha iyi olur.yazılımla ilgili ama poz numaraları ve her bükümün ölçüleride yazınca çok sıkıntı oluyor.yaz ıboyutlarını küçültüncede malumunuz okunmakta zorluk çekiliyor.ama imkanlar çerçevesinde kalıp planlarında ne kadar yazılar blok olsa parça parça olmaz üstüste gelemeler azalır diyer düşünüyorum...tşklr
Burada kalıp çizimlerinden değil Hesap raporlarındaki Yapı Genel Yerleşim Şekillerinden bahsediliyor.

iyi çalışmalar

Ekli dosyalar

• yapigenel.PNG
    yapigenel.PNG
    21.5 KB · Görüntüleme: 2,079
evet onu farkettim.plandaki büyüklük arttıkça sayfa boyuna göre okunamadığı oluyor.benim kastettiğim kalıp planındaki donatı yazıları idi.donatı adet+çap yazısı ile donatı boy yazısı tek parça alınma imkanı olsa biraz daha rahatlar belki veya alt alta olsa ...fikir tabiii.biraz geç oldu ama :) kusura bakmayın yeni farkettim.tşklr

Geri