V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

hesap raporu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ipekdela
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ipekdela

Yeni Üye
merhabalar,
güçlendirme perdeleri eklediğim bir binada yeni eklediğim perdelerden 4 tanesi gevrek kırılıyor. ne yaptıysam bu sorunu çözwmedim. hesap raporunda 4 perdenin gevrek olarak gözükmesi sorun oluşturur mu veya ne yapabilirimmm?

Projenizde tek bir katta farklı seviyede döşemeler bulunmaktadır. Bu döşemeler kat döşemesinden bağımsız olduğundan fazladan diyaframlar oluşturulmakta ve kesme kuvvetinin olması gerekenden fazla çıkmasına sebep olmaktadır. tüm katlarda bu döşemelerde "rijit diyafram oluşturma" seçeneğini seçebilirsiniz.

1657114226692.png

Bunun yanında güçlendirme perdelerinde rijitlik azaltması tanımlanmış. Bu seçeneğin yapılmasına gerek yoktur. Çünkü perdelerde TBDY 15.4.11 'de belirtildiği üzere 4.5.8 de söylenen Tablo 4.2 de gösterilen etkin kesit rijitlikleri kullanılmaktadır. Bu rijitlik katsayıları da kesme kuvveti sonuçlarını etkilemektedir. Rijitlik azaltması seçeneklerini iptal edebilirsiniz.

1657114394934.png
1657114422811.png
1657114495697.png

Bunların yanında X yönündeki perde miktarını artırmak da perdelere gelen kesme kuvvetini azaltacaktır.

Bu tarz projelerinize özel soruları teknik destek merkezinden de sorabilirsiniz.

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Saygılarımla...

Çok teşekkürler Oğuzcan Bey,
Önerileriniz doğrultusunda ilerleyeceğim.
Ancak teknik desteğe giriş kısmında sorun yaşıyorum. mail adresimi ve şifremi kabul etmiyor. Şifremi unuttum seçeneğine tıkladığımda ise mail adresime doğrulama maili gelmiyor maalesef. Nasıl çözebilirim bu problemi?

mail adresini verirseniz kontrol etme şansımız olabilir. Bunun dışında aşağıdaki linklerden faydalanabilirsiniz. Bunun yanında mail adresinizde "gereksiz" kutusunu da kontrol ediniz.

şifresini unuttuysanız aşağıdaki bağlantıdan şifrenizi de değiştirebilirsiniz.

Saygılarımla...

teknik destek portalından 10 versiyonu lisanslı kullanıcılarımız yararlanabilmektedir. ipek dela ismi ile ya da ilettiğiniz mail adresi ile kontrol ettiğimizde adınıza kayıtlı bir lisans bulunmadığı için destek portalında mail adresiniz ekli görünmüyor.

Saygılarımla...

Geri