15 Kasım 2025 tarihinden sonra ürün fiyatları güncellenecektir.
V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

HN'den dolayı bys değişiyor

merhabalar arkadaşlar
projemde 1,60 m su basman perdem var bundan dolayı kat yüksekliğim artıyor buna bağlı olarak bys 8'den 7'ye değişiyor çözümü var mıdır? zemin kat rijit olarak tanımlansa olur mu yardımcı olabilirseniz sevinirim

Ekli dosyalar

Projenizde A16 olarak çözüm yapıyorsunuz bu şekilde devam edecekseniz BYS koşulu >=2 dir.
Subasman katını ayrı bir kat olarak tanımlar ve subasman döşemelerini modele dahil ederseniz rijit kat olarak tanımlanabilir.
1719300661635-png.43538

Ekli dosyalar

• 1719300661635.png
    1719300661635.png
    151.8 KB · Görüntüleme: 142
Yasin bey
Peki zemin katta subasman kotunda diyafram olmadığında ve rijit kat seçeneğini seçemediğimizde , zemin etüdünde belirtilen bys =8 durumuna ters düşüyoruz. Bizim modelimizde bys=7 oluyor.
Bu durumda zemin etüdünün bizim modelimize göre mi revize edilmesi gerekiyor?
Teşekkürler şimdiden

Zemin etüd projesinin değiştirilebileceği konusunda fikrim yok. Eğer bu şekilde devam ederseniz subasman katını rijit kat olarak tanımlanacak şekilde modelleme yapmaya çalışın. Projeyi sunacağınız kurumlardan onay alarak projenize devam edin.

Öncelikle tekrar teşekkür ederim. Bir sorum daha olacak .
Mimaride Bina aplikasyonuna baktığımızda , subasman kotunda (mesela +1.00 kotunda ) bazı balkonların altının boş olması gerektiğini anlıyoruz.
Ben Subasman perdelerini ayrı bir kat olarak işlemeden zemin kattan (-) kot vererek modelliyorum. Ama +1.00 subasman kotundaki söz konusu altı boş balkonların konsol kirişlerini , yine grobeton veya dolgu üzeri beton gibi konstrüktif olarak, (dataya işlemeden) kendimiz projede el ile mi göstermeliyiz ?
Zira subasman kotunda sürekli bir diyafram olmadığı için , subasman dışına doğru konsol kiriş tanımlamak doğru gelmiyor bana .
Nasıl bir yol izlemeliyiz ?

Son düzenleme:
Geri