V11.13 kullanıma sunulmuştur.

işin içinden çıkamadım..

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan matrax
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

matrax

Etkin Üye
hocalarım bu yapının boyutları çok büyük(kolon) vede daha büyütmesni istyor program hatalarım varda gelyor nasıl bi yol izliyebirim .temel kurtarmyor bu ayrı bi sorun lütfen yardımcı olubn veri girişinde sorun yok gibi
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Sn matrax

14 katlı, 1 derece deprem bölgesinde, zemini zayıf, modelleme hataları olan bir projeye

TAVSİYELERİM.
1- FORUMDAKİ BÜTÜN SORU VE CEVAPLARINI OKUYUN,
2- BİNA İÇİNDE KONSOL YAPMAYIN,
3- PERDELERİN UZUN İSTİKAMETİNDE PERDE GENİŞLİĞİNDEN DAHA GENİŞ KİRİŞ YAPMAYIN,
4- BU YÜKSEKLİKTEKİ YAPI İÇİN HER İKİ İSTİKAMETTE YETERLİ PERDE KOYUN,
5- MERDİVENİ; YÜKLERİ VE ARA KAT KİŞİ İLE BİRLİKTE MODELLEYİN,
6- KİRİŞ YÜKLERİNİ KONTROL EDİN,
7- O AKSINI KİRİŞLER İLE BAĞLAYIP, ÇERÇEVE OLUŞTURUN,
8- S24 GİBİ SÜS KOLONU DAHİ OLSA BİRBİRİNE ÇOK YAKIN KOLON KOYMAYIN,
9- ZEMİN EMNİYETİNİZ BU YAPIYA GÖRE ÇOK DÜŞÜK. DOĞRU İSE KAZIK YAPMALISINIZ,
10-ÇOK KISA AÇIKLIKLI KİRİŞLER VAR. KISA AÇIKLIKLI KİRİŞLERDEN KAÇININ,
11- BU MODELLEMEDE YAPIYI YARI RİJİT ÇÖZSENİZ DE SONUÇ ÇOK DEĞİŞMEZ,
12- DÖŞEMELER KALIN 12 cm İNDİRİN,( 3 cm DEN 10 KAT 30 CM BETON KALINLIĞI EDER. BUDA AĞIRLIK VE YATAY KUVVET DEMEKTİR.)
13- KOLONLARDAKİ (B) HATALARINI MUHAKKAK DÜZELTİN

Kolay gelsin
Ünver ÖZCAN

Syn ünverin dediklerine katılarak kirişlerinizin hepsinde 625kg duvar yükü hakikaten varmı, tüm döşemelerinizin kaplama ağırlıklarını kontrol edin, rijit bodrum kat numaranız -2 olmalı -1 girmişsiniz, bina içi konsoldan kesinlikle kaçının, mimariniz elveriyorsa perdeleri dışta köşelere yapmaya çalışın.xvey e eşit olarak.gördüğüm kadarıyla kolon ve perde yönleri genelde aydı yönde mesela merdivenin iki tarafındaki prdeleri j aksına yatırın.kolay gelsin.

çok teşekr edrim ünver bey zaman ayrdğınız için
3- PERDELERİN UZUN İSTİKAMETİNDE PERDE GENİŞLİĞİNDEN DAHA GENİŞ KİRİŞ YAPMAYIN,=merdven perdelerine dyorsunuz demi hocam
7- O AKSINI KİRİŞLER İLE BAĞLAYIP, ÇERÇEVE OLUŞTURUN,=bu maddeyi anlamdım hocam çerçeveli zeten tam olark anlamadım
6- KİRİŞ YÜKLERİNİ KONTROL EDİN,=kiriş yüklernden ne gibi sorun var 130lik tuğla hocam hareketli yük mü grsem desem dösemde girmisim zaten
8- S24 GİBİ SÜS KOLONU DAHİ OLSA BİRBİRİNE ÇOK YAKIN KOLON KOYMAYIN,=yüksek yapılı olduğu için konsol olarak çıkılmaktansa kiriş kolonun yerleşmesini mantğından yola çıkarak atıldı yine önerinizi beklerim
9- ZEMİN EMNİYETİNİZ BU YAPIYA GÖRE ÇOK DÜŞÜK. DOĞRU İSE KAZIK YAPMALISINIZ,(zemin eminyet kurtulsun diye çift bodrum yaptım elle hesap yaptım F/ALAN-Df(temel derinliği)*y den yola çıkarak temel tasrımı yaptım
10-ÇOK KISA AÇIKLIKLI KİRİŞLER VAR. KISA AÇIKLIKLI KİRİŞLERDEN KAÇININ,=bunlar hangilri attğım kirişlr iki tarafı kolon kolon mesnedine göre atılmıs saplma atmaktan ise kısa kolon atılması dah uygun değl mi hocam?
12- DÖŞEMELER KALIN 12 cm İNDİRİN,( 3 cm DEN 10 KAT 30 CM BETON KALINLIĞI EDER. BUDA AĞIRLIK VE YATAY KUVVET DEMEKTİR.) doğru dyrsunuz hocam ama uygulamada 15 cm oldğundan dolayı hocam

çok teşekür edrim hocam tavsiyelrinizi beklyom hocam

Sn abaci09

"rijit bodrum kat numaranız -2 olmalı -1 girmişsiniz" diyorsunuz
dikkatinizden kaçtı galiba, 2 adet bodrumda rijit kat var.

Bakınız kaynak: ideCAD Statik HTML Yardım dan Analiz ayarları

rijik kat numarası: -1 alınacak. -2 alınırsa doğru alınmamış olur.

Kolay gelsin
Ünver ÖZCAN

Geri