ideCAD 10 arayüzde 3D sorunu

furkanelbir24

Yeni Üye
Demo sürümünde aynı anda hem plan hem de 3D görüntüsünde çalışamıyorum. Sadece plan veya sadece 3D görüntü modunda çalışabiliyorum. Aynı anda 2 görüntüyü de açtığım zaman sadece plan görüntüsü çalışıyor. Bu sorunla karşılaşan veya bu sorunu çözebilen var mı?
 

Ekli dosyalar

  • 1.png
    1.png
    174.3 KB · Görüntüleme: 5,300
Eğer dizüstü bilgisayar kullanıyorsanız bazı dizüstü bilgisayarlarda biri düşük diğeri yüksek işlemcili iki kart bulunur. Varsa program ikonu üzerinde sağ tuşa tıkladığınızda yüksek işlemcili kart seçeneğini görebilirsiniz. Yüksek işlemcili kartı seçerek programı çalıştırın. Her durumda verimli bir çalışma için Nvidia GeForce ekran kartı önermekteyiz.
 
Evet dizüstü bilgisayar kullanıyorum. Dediğiniz gibi başlattım ancak sorun devam etti ve halihazırda zaten Nvidia GeForce 1050Ti ekran kartı kullanıyorum.
Ekleme;
Şunu fark ettim. İki sayfa da açıkken pan,zoom gibi işlevleri yerine getirebiliyorum ancak görüntü öncesinde paylaştığım dosyada olduğu gibi takılı kaldığından, yaptığım değişiklikleri sadece 3D görüntü sayfası açık olana kadar göremiyorum.
Ekleme 2;
Eğer sizde bu sorun yoksa, kenid Nvidia denetim masası ayarlarını benimle paylaşırsanız minnettar kalırım
 
Aşağıdaki resimde olduğu gibi sağ tuş menüsünden yüksek performanslı ekran kartı seçeneğini tıklayarak çalıştırmayı deneyin. Eğer bu şekilde bir sonuç alamıyorsanız ekran kartı sürücünüzün en güncel versiyonunu yükleyin. Sorun devam ederse TeamViewer programını bilgisayarınıza kurup Bursa Ofisimizi ararsanız uzaktan erişerek duruma bakabiliriz.
 

Ekli dosyalar

  • grafik işlemci.png
    grafik işlemci.png
    177.9 KB · Görüntüleme: 5,260
benimde aynı sorunum var ve ekran kartımın özelliklerini resim ile yolluyorum.mause u bıraktığım zaman göremiyorum 3 boyutu.mause un top kısmına tıklayınca görüntü geliyor.o ara göryorum sadece.ilgilenirseniz çok sevinir.ne yapmam lazım.çalışma yapamıyorum.sadece plan boyutunu görebiliyorum.windows 7 ultimate.
 

Ekli dosyalar

  • 1.jpg
    1.jpg
    189.7 KB · Görüntüleme: 5,076
Intel ekran kartları dahili ekran kartlarıdır ve OpenGL desteği kötüdür. Bundan dolayı sorun yaşıyor olabilirsiniz. Ayrıca eğer laptop kullanıyorsanız bu kartın haricinde yüksek performanslı bir ekran kartı bilgisayarınızda bulunabilir. Yüksek performanslı ekran kartını kullanarak çalıştırmayı deneyebilirsiniz.
 
ben sorunuma (3d de işlem yapamama ) cevap bulamadım ancak şöyle bir şey yapsam olur mu? versiyon 7 de betonarme tasarımı yapıp versyiyon 10 da açsam.böylece 7 de rahat rahat 3 boyutta herşeyi görüp düzeltmeleri yaparsam yeterli olur diye düşünüyorum ancak dediğimi yaparsam büyük bir sorun yaşar mıyım?
 
Eğer harici ekran kartı olmayan bir bilgisayarda çalışmak istiyorsanız Perspektif ekranını efektif olarak kullanmanız pek mümkün değil. 7 versiyonunda yapmış olduğunuz modeli 10 versiyonu ile açıp ayarları yapabilirsiniz. Fakat önerim harici ekran kartına (NVIDIA olursa daha iyi olur) sahip bir bilgisayarda 10 versiyonunu kullanarak çalışmalarınızı yapınız.
 
Geri
Üst