V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

ideCAD 5' te duvar çizimi?

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan serhans
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

serhans

Yeni Üye
Merhaba.

ideCAD 6 kitabından ideCAD 5'i öğrenmeye çalışıyorum. Kitabın 58. sayfasına geldiğimde bir örnekte duvar çizmek gerekti. Ben bunun Panel ile oluşturdum. Ancak panelin yüksekliği de ayarlanamıyor. Sadece kot ve üst kot menüsü var.

İlk aklıma gelen, 5' ten 6' ya geçerken menülerin de oldukça değiştiği oldu. Eğer böyle bir durum varsa ideCAD 6' yı edinmem gerekecek sanırım.

Bu konuda yardımcı olabilir misiniz?
 
Merhaba,

serhans":39551c3g' Alıntı:
ideCAD 6 kitabından ideCAD 5'i öğrenmeye çalışıyorum. Kitabın 58. sayfasına geldiğimde bir örnekte duvar çizmek gerekti. Ben bunun Panel ile oluşturdum.
58. sayfada genel olarak obje bağımlılık özelliği anlatılarak objelerin birbiri ile bağımlı olduğu ve bunun mantığı anlatılmak istenmiştir. Mimari için duvar- kapı-pencere-dış ölçüledirme, staikte döşeme-kiriş; panel-döşeme ; mimari için mahal-duvar vb örneklerin hepsi bu konu içerisinde değerlendirilebilir. Statik programda hem 5'de hem de 6'da duvar objesi yok bu yüzden o örneği birebir yapamıyorsunuz... (Statik kitapta o konuyu tekrar gözden geçireceğiz )

serhans":39551c3g' Alıntı:
Ancak panelin yüksekliği de ayarlanamıyor. Sadece kot ve üst kot menüsü var.
Panel objesinin yüksekliği kat yüksekliği kadardır. Üst kot ve alt kot ile üsten veya alttan kısaltabiliyoruz.

serhans":39551c3g' Alıntı:
İlk aklıma gelen, 5' ten 6' ya geçerken menülerin de oldukça değiştiği oldu. Eğer böyle bir durum varsa ideCAD 6' yı edinmem gerekecek sanırım.
5 ile 6 arasında menü ve komut sıralaması olarak pek fark yok. Yeni olanaklar var. Demo versiyonları çıktı alma dışında kayıt etme dahil bütün olanakları içermektedir. Sitemizden indirip bakabilirsiniz.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
 
Teşekkürler ilginiz için.

Yarım saat önce demoyu kurdum. Görünüm olarak oldukça geliştirilmiş, beğendim. Şimdi onunla çalışıyorum.

Yeni mühendis olarak oldukça kullanışlı buldum.

İyi çalışmalar.
 
Geri
Üst