V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

ideCAD 6.0011

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan levent
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

levent

Üye
Merhaba;
Yapılan analiz sonra rijitlik merkezinin yeri yanlış gösteriliyor.
3 boyut ekranında bir perspektif ekranı açıkken başka bir perspektif ekranı daha açmaya çalışıldığında diğer perspektif ekranı kararıyor. Üzerinde mouse la tıkladığınızda düzeliyor.

İyi çalışmalar
 
Sayın Levent ,
Galiba perdeler kabuk olarak modellendiğinde bu durum oluşuyor. Perdeleri çubuk olarak modellediğimde rijitlik merkezi normal yerinde çıktı. Bu durumu ideYAPI ya bildirin ( Ben de bildirdim) önümüzdeki güncellemede düzeltsinler. Fakat ölümcül bir durum değil perdeleri shell olarak modellemezsek bu durum oluşmuyor.
 
Merhaba,

Perde kabul modellemesiyle ilgili bu durumu gidereceğiz. Şimdilik projenizde perdeleri çubuk olarak modelleyin.

İlginiz için teşekkür ederiz...
Hakan Şahin
ideYAPI
 
RAPOR ÇIKTILARIYLA ALAKALI

Rapor çıktılarında Radye temel statik sonuşlarıyla zemin gerilmeleri sonuçları ayrı ayrı alabilme imkanımız olmalı. çünki statik sonuçlar çok uzun ve bi yerde bu çıktıların alınması pek gereklı değil. ancak zemin gerilmeleri alınması gerekıyor. bazı belediyeler ozellıkle temel uzerındekı zemın gerılmelerının ozet seklınde raporlarını ıstıyor. hatta bu raporlar daha anlasılır olması ıcın 2b temel cızılmelı ve orada hangi gerilmenın nereye aıt oldugunu görmek için poligonlar gösterılmelıdır.
max ve mın gerılmelerı gosteren kısmı ayırmıssınız ama gerilme ozet kısmınıda ayırmalısınız


Proje aşamasındada 3b çerçeve ekranında temele baktıgım zaman gerılmelerıde görmek proje yaparken bence kolaylık saglar( bu belkı vardır ama ben bulamamıs olabılırım)

3. olarak ta siz nasıl yapıyorsunuz bilmiyorum ama temel tanımlarken zemin gerilmesiniz saglamadıgı durumlarda sureklı döşeme kenarını silip ampatman buyutmek için l boy uzatmak veya aks tanımlamak zaman alıyor. bunun yerıne mevcut döşeme kenarını stretch gibi bi komutla çekiştirerek buyutmek yada kuçultmek çok daha kolay olurdu. veya poligon kolonları buyultup kuculttugumuz gıbı bı obje trımleme yontemıde kullanılabilir.

4. olarak temelin sematık kalıp planlarınıda rapor çıktılarında olması gerekmektedir. ve rapor alırken hangi katların sematik kalıp planının alınmasını istediğimiz sorulabilir. çünki benzer katların tekrar tekrar orda çizilmesi gereksiz.

5. olarak temelde ilave donatılar akslara aplike edilmiş bi şelikde cıktı verilmelidir. çünki mevcut sekılde projeyı cıkarttıgımz taktirde proje uygulayıcı olan kalfa proje ye baktıgında bu ılaveler hangı yone dogru veya tam nerde olması gerekıyor anlamaz. bunu anlasılır hale getırmek yon belırtıp aplike etmek zaman almaktadır.

6. olarak temel ve kalıp planlarını aldıgımız zaman kesıtlerınde otamatık olarak alınma ımkanı olmalıdır. ve kesitler de kotlar verılmelıdır.

7. geometri kontrolü bir an önce aktif hale gelmelidir. döşemlerde ts500 kontolu yapması guzel bişe.geometrı kontrolunde butun elemaların ts500 ve yonetmelık kontrollerının yapılması gerekmekte ve hangı elemanların hangi sarları saglamdıgı ozet seklınde verılmelıdır.

8. olarak su an cok genıs bı celık veya ahsap program beklemıyorum ama çok kaliteli bi betonarme hesabı yapan bı program olmanızı beklerım. bu yuzden yıgma hesabı yapabılır olmalısınız. bunun bence en buyuk nedenı artık ınsanlar bınalarının son katlarına catı arası teras katlar yapmaktadır. bu katta artık betonarme hesap bitip yıgma hesaplar başlar çünki burda örneğin kesme kuvvetlerını daha çok duvarlar almaktadır. düşey ve yatay hatıllar kullanılmaktadır. ve en azında burda çatı hesabında kullanabılecek kadar ahsap hesabı yapabılmelıdır. çünki aşıklar mertekler ve dıkmeler kullanılmaktadır. mevcut durumda bu hesapları elle yapmaktayız ve programın el verdıgı olcude burdakı kuvvetlerı sısteme yansıtmaya çaılısıyoruz. bu hesapları program yaptıgı takdırde yapılacak hatalar min. indirgenmiş olacaktır.

9. olarak hala beklentılerı karşılayacak sekılde kademeli temel yapabilme imkanına kavusmus degiliz. bu konuyla alakalı beklentirimiz kademelı temeller başlıgında yazmıstım.

kolon aplikasyonla alakalı yogun bi şekilde çalıştıgınızı biliyorum o yuzden sımdılık bu konuda bişe söylemeyecegım. konustuklarımızı ılerıkı zamanlarda gormeyı umut edıyorum.

iyi çalışmalar....
 
HakanŞahin":6l7fj7hx' Alıntı:
Merhaba,

Perde kabul modellemesiyle ilgili bu durumu gidereceğiz. Şimdilik projenizde perdeleri çubuk olarak modelleyin.

İlginiz için teşekkür ederiz...
Hakan Şahin
ideYAPI

İde'de perdelerin kabuk ve çubuk olarak mdellenmesiyle ilgili bilgi verirmisiniz.
 
Selam ben 5.11 kullanıyordum6.0011 i indirdim siteden kurdum fakar dangılı takılı olmasına ramen feature not found hatası veriyor
 
Merhaba,
5.511 sürümden 6 versiyona güncelleme ücretlidir. Programı Çorlu'da kullanıyorsanız geçiş koşulları için
İstanbul ofisimizi arayarak benimle irtibata geçebillirsiniz.
Saygılarımla,

Arzu Dural Gök
212 220 55 00
 
Geri
Üst