V11'i Online Satın Alın

ideCAD 8 otomatik adlandırma sorunu

Merhabalar,
Projemdeki objeleri baştan sıralı bir şekilde adlandırmak istiyorum. Bunun için ilgili seçeneği işaretleyip isimlendirme başlangıç şekillerini veriyorum(s001, d001 ). Adlandırma yapıldı demesine rağmen projede herhangi bir değişiklik olmuyor

kyuceturk":1epjz0fy' Alıntı:
Merhabalar,
Projemdeki objeleri baştan sıralı bir şekilde adlandırmak istiyorum. Bunun için ilgili seçeneği işaretleyip isimlendirme başlangıç şekillerini veriyorum(s001, d001 ). Adlandırma yapıldı demesine rağmen projede herhangi bir değişiklik olmuyor

Merhaba,

Konuyla ilgili size yardımcı olabilmemiz için yazığınız işlemi bizim de görebilmemiz gerekir. Bunun için ya projeyi eklemelisiniz, problemi görebilelim ya da uzaktan erişimle bilgisayarınıza bağlanarak probleme birlikte bakabiliriz. Çünkü komutun çalışmasından herhangi bir problem bulunmamaktadır.

Uzaktan erişim için bizi aramadan önce aşağıdaki programı kurun:

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Bursa ofis:
0 224 220 67 17

Hakan Bey merhaba,
Problem kendiliğinden çözüldü, sanırım eleman seçimiyle ilgili bir problem oluşuyordu. Bir önceki kayıtlı dosyam ile devam ettim sorun olmadı.

Yine aynı modelle alakalı olarak çözümleyemediğim bir kiriş davranışı var. Aşağıda modelin linkini gönderiyorum. Zemin kat K09 kirişinde aşırı eksenel kuvvet oluşuyor ve buna karşılık ciddi bir eğilme momenti oluşmuyor. Yanlış bir modelleme yaptığımı düşünüyorum ama nedenini bulamıyorum. Yardımlarınızı çok acil bekliyorum. Teşekkürler

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Merhaba
Önerilerim
--ideCAD 8.504 versiyonunu kullanın,
--Bu versiyonda farklı hatalar vermekte, (hata mesajı)
--Maksimum pursantajı aşan kirişlerle birleşen kolonların rijitliklerini azaltmak kiriş momentlerini azaltabilir,
--Kolonlarda D.S kaldırarak hesap yaptırın,
--D grubu zeminlerde %50 zemin gerilmesi artışı yapamazsınız,
--Zemin bu binaya göre çok zayıf kazık yapmak çözüm olabilir,
--Merdiveni de ekleyip hesap yaptırın.

Kolay gelsin
Ünver ÖZCAN

Ekli dosyalar

• hata mesajı.png
    hata mesajı.png
    32.6 KB · Görüntüleme: 2,871
Teşekkür ederim Ünver Bey,
Dediğiniz gibi yeni versiyonu yükleyeyim.
Zemin parametreleri henüz gelmedi, yapıyı rijid çözüyorum, ve donatılandırmasına daha girmedim, davranış kontrolü yapıyorum. Teşekkür ederim yorumlarınız için.

Geri