V11'i Online Satın Alın

idecad 8 yardım

Atilla B.

Yeni Üye
merhabalar. acemi bir kullanıcıyım . yıllar önce demo versiyonunu kullanıp beğendiğim programın lisanslı sürümünü edindim. ve ilk olarak aşağıdaki sorunlarla karşılaştım.

1)import edilen .dwg uzantılı dosyay ait bazı nokta ve çizgiler silinmiyo taşınmıyor hatta seçilmiyor.
2)poligon kolon editörü ile tasarladığım l- kolon a kaçıklık veremiyorum. hangi değeri girersem eleman sabit kalıyor. (boyutu büyük olduğundan elemanı panel olarak görüyor olma ihtimali varmıdır?)
3)kolona çift taraflı eğim veremiyorum. çatı katımda tüm kolonları içe eğdim fakat köşedekine çift eksenli eğim vermem gerekiyor ne yapmalıyım?
öneri: x/y yönü ayrı eğim verilebilir ya da üst kaçıklık/alt kaçıklık şeklinde seçenekler geliştirilebilir.
4)yine çatı katında eğikkolok/eğik kiriş birleşimlerini 3-boyutluda hatalı görüyorumkolon eğik olduğundan kirişn kesme bölgesinin ucuna değiyor yalnız alt kısmı boşluk görünüyor. hesaplamalarda hata olabilir mi?!!!!
5)ayrıca bizim gibi yeni kullanıcılar için 3-4 katlı bir binanın hesabını baştan sona görebileceğimiz. fakat farklı tüm olasılıkları özellikleri kullanılmış bir eğitim videosu yüklerseniz çok faydalı olır diye düşünüyorum.

teşekkürler iyi çalışmalar dilerim.

5) Ayrıca temel çizerken imlecim takılı kalıyor. esc ye basıyorum sonra temel objesini seçmeye çalışıyorum fakat sadece aks seçebiliyorum.
6) sürekli temel çizerken ampartman boyutunu değiştirmek zorunda kalıyorum (bitişik nizam yapı olduğu için bazı akslarda sağ=0 bazı akslarda sol=0 olarak ayarlamam gerekiyor) fakat menüden ayarlara girince farklı pencereden bu işlemleri yapıyoruz ve çıkıp tekrar sürekli temeli seçmemiz gerekiyor her seferinde ve süre inanılmaz derecede uzuyor ve karışık bir hal alıyor. bunun pratik bir yolu varmıdır? yada menüyü kolon kiriş de olduğu gibi ölçü değiştirilebilir yada en azından ampartman ayarı yapılabilir hale getirebilirseniz daha pratik olur.

iyi çalışmalar..

Atilla B.":5zyl8pj6' Alıntı:
merhabalar. acemi bir kullanıcıyım . yıllar önce demo versiyonunu kullanıp beğendiğim programın lisanslı sürümünü edindim. ve ilk olarak aşağıdaki sorunlarla karşılaştım.

1)import edilen .dwg uzantılı dosyay ait bazı nokta ve çizgiler silinmiyo taşınmıyor hatta seçilmiyor.
Dwg dosyasını eklerseniz soruna bakabiliriz.

2)poligon kolon editörü ile tasarladığım l- kolon a kaçıklık veremiyorum. hangi değeri girersem eleman sabit kalıyor. (boyutu büyük olduğundan elemanı panel olarak görüyor olma ihtimali varmıdır?)
Poligon kolonların kaçıklıklarını poligon kolon editöründe orijin butonu ile değiştirebilirsiniz.

3)kolona çift taraflı eğim veremiyorum. çatı katımda tüm kolonları içe eğdim fakat köşedekine çift eksenli eğim vermem gerekiyor ne yapmalıyım? öneri: x/y yönü ayrı eğim verilebilir ya da üst kaçıklık/alt kaçıklık şeklinde seçenekler geliştirilebilir.
Yapabilirsiniz.

Bunun için;
-Çizgi komutu ile uygun boyutlarda kapalı bir alan oluşturun.
-Poligon kolona dönüştür komutu ile poligonu kolona dönüştürün.
-Kolonu Döndür komutu ile döndürerek uygun açıda yerleştirin.

4)yine çatı katında eğikkolok/eğik kiriş birleşimlerini 3-boyutluda hatalı görüyorumkolon eğik olduğundan kirişn kesme bölgesinin ucuna değiyor yalnız alt kısmı boşluk görünüyor. hesaplamalarda hata olabilir mi?!!!!
Konuyla ilgili bir örnek ekleyebilir misiniz?
Büyük ihtimalle sadece görüntü ilgili bir durumdur. Projenizi eklerseniz duruma bakabilirisiz. Ayrıca, gün içinde Bursa ofisimizi ararsanız, uzaktan erişimle bilgisayarınıza bağlanarak soruna bakabiliriz.

5)ayrıca bizim gibi yeni kullanıcılar için 3-4 katlı bir binanın hesabını baştan sona görebileceğimiz. fakat farklı tüm olasılıkları özellikleri kullanılmış bir eğitim videosu yüklerseniz çok faydalı olır diye düşünüyorum.

Eğitim videolarına aşağıdaki linkten erişebilirsiniz.

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

5) Ayrıca temel çizerken imlecim takılı kalıyor. esc ye basıyorum sonra temel objesini seçmeye çalışıyorum fakat sadece aks seçebiliyorum.
Gün içinde Bursa ofisimizi ararsanız, uzaktan erişimle bilgisayarınıza bağlarak soruna bakabiliriz.

6) sürekli temel çizerken ampartman boyutunu değiştirmek zorunda kalıyorum (bitişik nizam yapı olduğu için bazı akslarda sağ=0 bazı akslarda sol=0 olarak ayarlamam gerekiyor) fakat menüden ayarlara girince farklı pencereden bu işlemleri yapıyoruz ve çıkıp tekrar sürekli temeli seçmemiz gerekiyor her seferinde ve süre inanılmaz derecede uzuyor ve karışık bir hal alıyor. bunun pratik bir yolu varmıdır? yada menüyü kolon kiriş de olduğu gibi ölçü değiştirilebilir yada en azından ampartman ayarı yapılabilir hale getirebilirseniz daha pratik olur.
Aynı özellikteki temellerin hepsini seçerek, özellerine girip, değeri tek sefererde değiştirebilirsiniz.

iyi çalışmalar..

Geri