V11'i Online Satın Alın

ideCAD dinamik analiz raporunda hata

eissenhover

Etkin Üye
herkese merhabalar. idecad8 de bi proje uzerinde calışırken analiz sonrası raporları incelerken bina kutlesi ile ilgili bir hata farkettim. yanılıp yanılmadığımı anlamak için metrajlara baktığımda ornğin 100x100 ebatlarında ve 3 metre yukseklıgınde bir kolon cızıyorum (yanı 3 m3 beton hacmi olan bir eleman) analiz raporlarına baktıgımda "TITREŞİM MODU YETERLİLİK SAYISI KONTROLU" bölümünde bina toplam kutlesi 0,382 ton gorunuyor. 1 m3 beton yaklaşık 2,4 ton dersek kolonumuzun yaklasık 7,2 ton olması gerekırken 0,382 ton dıyor.ben bu ısten bırsey anlamadım acıklarsanız sevinirim

Re: idecad hata!

Merhaba

Kolonun alt düğüm noktası ankastre olduğu için serbest kütlesi üst yarısı olarak hesaplanmaktadır. Etkin modal kütle 9.81'e bölünerek rapora basılmaktadır. Güncelleme ile bu durum düzeltilecektir, raporlama ile alakalı olup analiz sonuçlarını etkileyecek bir durum yoktur.

Re: idecad hata!

eissenhover":328tf3ua' Alıntı:
herkese merhabalar. idecad8 de bi proje uzerinde calışırken analiz sonrası raporları incelerken bina kutlesi ile ilgili bir hata farkettim. yanılıp yanılmadığımı anlamak için metrajlara baktığımda ornğin 100x100 ebatlarında ve 3 metre yukseklıgınde bir kolon cızıyorum (yanı 3 m3 beton hacmi olan bir eleman) analiz raporlarına baktıgımda "TITREŞİM MODU YETERLİLİK SAYISI KONTROLU" bölümünde bina toplam kutlesi 0,382 ton gorunuyor. 1 m3 beton yaklaşık 2,4 ton dersek kolonumuzun yaklasık 7,2 ton olması gerekırken 0,382 ton dıyor.ben bu ısten bırsey anlamadım acıklarsanız sevinirim
Raporlama ile ilgili bir hatadir. Raporda kutle 9.81 e bolunerek basiliyor. Modal analiz ve response spektrum sonuclarini etkilemez. Guncellemede raporlama hatasi giderilecektir.

Geri